назад

Друге життя учасників програми замісної підтримувальної терапії

23574469 1886646384982409 761074538 nВ рамках співпраці установ системи безоплатної правової допомоги, що функціонують у Запорізькій області з Благодійним фондом «Друге життя», що опікуються вразливими верствами населення, серед яких є люди, що живуть з ВІЛ-інфекцією, вживають наркотики або приймають замісну підтримувальну терапію, у жовтні та листопаді поточного року було проведено низку право освітніх заходів.

       Інформаційні заняття були організовані та проведені завдяки регіональному координатору по замісній підтримувальній терапії в Запорізькій області, члену Євразійської мережі людей, що вживають наркотики ЕСЛУН, голові правління Благодійним фондом “Друге життя” Денису Коршунову.

       Наприклад, 26 жовтня 2017 року на базі Мелітопольського психоневрологічного диспансеру директор Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Булгаков спільно з Денисом Коршуновим, проведено інформаційний захід для учасників замісної підтримувальної терапії м. Мелітополя. В ході інформування директор місцевого центру ознайомив присутніх з системою безоплатної правової допомоги, роз’яснив основні норми Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та право учасників замісної підтримувальної терапії на її отримання. Також окремо зупинився на правах даної категорії осіб при затриманні та арешті посилаючись на Порядок взаємодії закладів охорони здоров’я, органів внутрішніх справ, слідчих ізоляторів і виправних центрів щодо забезпечення безперервності лікування препаратами замісної підтримувальної терапії.22788662 680284155500109 8781481936629141543 n

       А 10 листопада поточного року у комунальній установі «Запорізький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом» відбувся семінар на тему «Право учасників замісної підтримувальної терапії на отримання безоплатної правової допомоги». У заході, окрім головного спеціаліста відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги другого запорізького місцевого центру з надання БВПД , також прийняла участь старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Людмила Хоменко.

       Під час заходу представник МЦ роз’яснив працівникам та пацієнтам лікувального закладу щодо права кожного на безоплатну правову допомогу в кримінальному провадженні, а саме про право на безоплатного адвоката під час затримання (як вести себе під час затримання та про порядок призначення адвоката при затриманні). Також було надано інформацію щодо права на безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних справах.

Людмила Хоменко повідомила присутнім з якими питаннями можна звертатися до Управління забезпечення прав людини Національної поліції України.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

  • Адреса: м. Мелітополь, вул. Вакуленчука 99.
  • Контактні телефони: (0619)43-00-58; (0619)43-00-59; (096) 523-98-55

Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

  • Адреса: м. Запоріжжя, майдан Профспілок, 5
  • Контактний телефон: (061) 239-07-07