назад

Другий день семінару-навчання для параюристів

SUM 2017 07 26  para just 326 липня проведено другий день навчання параюристів Краснопільського району, в ході якого розглянуто теми щодо підприємницької діяльності та актуальної медичної реформи в Україні.

Тему законодавчих аспектів підприємницької діяльності висвітлив підприємець Владислав Котляр. Питання щодо захисту прав пацієнтів закладів охорони здоров’я обговорювались з Наталією Лебединець та Валентиною Трошечко.

SUM 2017 07 26  para just 2

 

Для держави медичні зміни ознаменуються появою нової інституції – Національної служби здоров’я України, головна задача якої розділити ролі: розробка політики здоров’я залишається у МОЗ, а реалізація цієї політики перейде до НСЗУ. Це “сильний національний закупівельник”, який від імені людей оплачуватиме медичні послуги, надані за міжнародними протоколами. І якщо ці послуги повністю сплатили за реальними ставками, але надали неякісно, або з пацієнта вимагають хабарі, то клініка залишиться без контракту з НСЗУ і це є дуже важливо, бо зараз МОЗ і фінансує, і перевіряє, і контролює, й інформує.

 

Адреса Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м.Суми, вул. Покровська, 9/1 (вхід навпроти кінотеатру «Космос»), тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08.