назад
26.07.19

Другий кабінет медіації для клієнтів системи БПД відкрито у Вінниці

27.07 Vin 7У Вінниці відкритий кабінет медіації для врегулювання сімейних та спадкових спорів. Клієнти системи безоплатної правової допомоги відтепер мають можливість на умовах pro bono вирішити сімейні та спадкові спори за допомогою медіатора на базі Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: вул. Порика, 29, м. Вінниця.

Сімейна медіаторка, волонтерка Громадської спілки «Українська академія медіації» Ірина Доценко надаватиме свої послуги клієнтам системи БПД на безоплатній основі в рамках проекту «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах». Проект реалізується правовим клубом PRAVOKATOR.Одеса у партнерстві з Громадською спілкою «Українська академія медіації» за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.

27.07 Vin 5

«Дуже показово, що до процесу розвитку та популяризації медіації в Україні долучилася система безоплатної правової допомоги. Для нашої спільноти важлива довіра такого потужного провайдера правової допомоги», – підкреслила медіаторка Громадської спілки «Українська академія медіації» та тренерка проекту «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах» Наталя Крестовська.

З нагоди відкриття кабінету медіації 26 липня у Вінниці відбувся круглий стіл за участю медіаторів, представників системи безоплатної правової допомоги, суддівської та правничої спільноти.

27.07 Vin 6

«Тепер послуги медіатора стали доступними для наших клієнтів. Вдячні нашим партнерам за підтримку, у тому числі українсько-канадському проекту, Українській академії медіації та Ірині Доценко за сприяння в розвитку сервісів системи безоплатної правової допомоги», – зазначила директорка Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська.

Під час зустрічі судді, адвокати, представники управління юстиції, поліції, відділу пробації, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, неурядових громадських організацій, психологи напрацьовували шляхи взаємодії з системою безоплатної правової допомоги для забезпечення доступу до медіації, а також активно обговорювали питання, які виникають під час пропонування клієнтам альтернативного способу вирішення конфліктів.

27.07 Vin 8

«Ми не можемо не відзначити важливість сьогоднішньої події. Це крок уперед у доступі людей до правосуддя. Суддівська спільнота готова підтримати таку ініціативу у Вінниці», – наголосив заступник голови Вінницького апеляційного суду Ігор Стаднік.

У квітні та липні цього року працівники Вінницького місцевого центру з надання БВПД отримали знання та практичні навички з ідентифікації медіабельних сімейних та спадкових спорів, навчилися кваліфіковано пропонувати клієнтам вирішити спір за допомогою медіації.

Для того, щоб детальніше дізнатись про медіацію та вирішити сімейний або спадковий спір за допомогою медіатора, можна звернутись до Вінницького місцевого центру з надання БВПД за адресою вул. Порика, 29, тел. (0432) 56-01-80.

27.07 Vin 3


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube