назад

Другий запорізький місцевий центр налагоджує взаємодію з органами місцевого самоврядування та громадськими об’єднаннями щодо покращення доступу окремих категорій громадян до БПД

1 1203950924 вересня 2015 року в Комунальній установі «Запорізький обласний центр молоді» Запорізької обласної ради відбувся круглий стіл на тему: «Підсумки роботи Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Серед присутніх на заході були представники районних адміністрацій Ленінського та Орджонікідзевського районів міста Запоріжжя, Пенсійного фонду Комунарського, Орджонікідзевського та Хортицького районів, управлінь праці та соціального захисту населення Ленінського та Орджонікідзевського рйонів, а також представник ВГО «Всеукраїнська правова країна».

Висвітленню перших підсумків роботи центру було присвячено виступ Сергія Вітько – директора Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Була висвітлена загальна інформація щодо особливостей функціонування центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Розмежувала та пояснила суть первинної та вторинної правової допомоги у своїй промові начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Ольга Цвєткова. Частина виступу була присвячена особливостям роботи відділу попередньої роботи з клієнтами.

Тетяна Лактіонова – начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД розповіла про заходи Другого запорізького місцевого центру з надання БВПД, спрямовані на налагодження взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги. Також у виступі було відзначена роль органів місцевого самоврядування та громадських об’єднань в організації безоплатної первинної правової допомоги.

Круглий стіл пройшов у жвавій дискусії, під час якої було розглянуто наступні питання: функціонування Другого запорізького місцевого центру з надання БВПД; особливості надання БВПД у цивільному та адміністративному процесах окремим категоріям громадян, таким як: малозабезпечені особи, пенсіонери, інваліди, діти-сироти та іншим особливо вразливим верствам населення;  було надано інформацію щодо переліку документів, необхідних для отримання БВПД; механізм взаємодії між органами місцевого самоврядування та Другим запорізьким місцевим центром з надання БВПД тощо.

Дійшли висновку, що в м. Запоріжжі з метою покращення доступу окремих громадян до безоплатної правової допомоги доцільно створити комунальну установу з БППД, а також обговорили питання організації виїзних (мобільних) пунктів консультування громадян у Комунарському, Ленінському, Орджонікідзевському та Хортицькому районах м.Запоріжжя та прийому документів Другим запорізьким місцевим центром з надання БВПД в приміщеннях органів самоврядування.

Після завершення круглого столу була проведена робоча зустріч з президентом ВГО «Всеукраїнська правова країна» Артьоменко Вікторією В’ячеславівною, де обговорювалось питання подальшої співпраці.

2 12046993

3 DSC05072

4 DSC05076

5 DSC05077

6 DSC05089