назад

Дубенський місцевий центр надав адресну допомогу інваліду, видавши соте доручення

adresna-dopomoga

Спеціалісти Дубенського місцевого центру на практиці доводять, що безоплатна правова допомога в Україні – соціальна програма Уряду.  У випадках,  коли інваліди з об’єктивних причин не можуть звернутися в місцеві центри з надання БВПД, спеціалісти установи, щоб забезпечити належні умови для забезпечення доступу мешканців громад до безоплатної вторинної правової допомоги, прибувають за адресою клієнта для особистого спілкування.

Цього тижня працівники Дубенського місцевого центру адресно допомогли інваліду другої групи.

До Дубенського місцевого центру зателефонував Володимир Новосад, який проживає на окраїні міста та попросив надати йому юридичну консультацію. На пропозицію прийти до центру особисто пан Володимир відповів, що є інвалідом другої групи, в якого відсутня нижня кінцівка та не функціонує рука, тому він не в змозі самотужки дістатися до установи.

Заступник начальника відділу Роман Дзецько та головний спеціаліст Ігор Маркулич здійснили виїзд до громадянина з метою надання адресної правової допомоги.

Чоловік розповів, що упродовж понад тридцяти років проживав у будинку з дружиною. За час спільного життя відремонтував житло за власні кошти, зробив огорожу та вставив нові вікна, але коли захворів і йому зробили операцію дружина поступово відмовилася йому надавати допомогу. Наразі пан Володимир хоче розлучитися та отримати аліменти на своє утримання.

У ході зустрічі спеціалісти центру надали клієнту консультацію та прийняли звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Таким чином пану Володимиру призначили адвоката Валерія Самолюка.

До слова, це було соте доручення про призначення адвоката, яке видав Дубенський місцевий центр своїм клієнтам цього року. Всього за цей період МЦ зареєстрував 682 звернення від громадян. Всі вони отримали юридичні консультації.

Довідково. За юридичними консультаціями та вторинною правовою допомогою можна звертатися до Дубенського місцевого центру за адресою: Рівненська область, м. Дубно, вул. Грушевського, 171 Б. Тел.: (03656) 2-10-05, (097) 009-47-03, (095) 947-34-95, (063) 965-85-50 (пн-пт. з 9-00 до 18-00).