назад

Дубенським студентам провели лекцію про реформування органів юстиції

golovna

Уже понад вісім років у Дубні при відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» успішно працює студентський навчальний науково-виробничий підрозділ «Юридична клініка», який надає безкоштовні правові консультації громадянам, зокрема, інвалідам, учасникам бойових дій, малозабезпеченим верстам населення. 25 студентів денної форми навчання старших курсів під керівництвом викладача-наставника Анатолія Андріюка не тільки допомагають заявникам, але й отримують практичні навички, такі необхідні в роботі майбутнього юриста.

З метою поглиблення співпраці та взаємного збагачення нещодавно працівники Дубенського центру провели в навчальному закладі лекцію на тему «Реформа в органах юстиції. Основні напрямки діяльності та очікувані результати». Майбутніх правознавців не тільки цікавили особливості впровадження цієї реформи, яка наближає правову допомогу до світових стандартів, але і практична сторона цього питання, адже багато випускників мріють розпочати свою трудову діяльність саме в новостворених Бюро правової допомоги. Протягом дня студенти юридичної клініки спільно з працівниками центру проводили спільний прийом громадян.

1

Відразу після відкриття Дубенський місцевий центр підписав меморандум про співпрацю з цим навчальним закладом. Сторони погодилися приймати участь у спільних проектах, проводити лекції, семінари та круглі столи. Така співпраця приносить свої плоди. Значна кількість громадян Дубенського району почала отримувати якісну фахову юридичну допомогу. Працівники центру стали частими гостями в університеті, неодноразово проводилися семінари, круглі столи, тематичні лекторії. Студенти з задоволенням проходять виробничу практику на базі центру, активно допомагають фахівцям по прийому громадян, знайомляться з правовою проблематикою містян. 

3