назад

З часом слова «Закон захищає лише того, в кого є статки найняти хорошого юриста» втратили свою актуальність, і все це завдяки разгалуженню системи безоплатної правової допомоги на території нашої держави.

       Вже другий рік поспіль, а саме з 1 липня 2015 року, особи, які перебувають під юрисдикцією України, незалежно від місця проживання, у змозі скористатися численними правовими послугами, в тому числі послугами адвоката у кримінальному, цивільного та адміністративному провадженнях, звернувшись до центрів безоплатної правової допомоги.    

       Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги є одним з діючих по всій України центрів безоплатної допомоги, двері якого вже два роки відкриті для всіх охочих людей, які шукають справедливості та захисту.

За два роки існування Бердянським центром правової допомоги досягнуто немало:

  • розширено коло осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та спрощено порядок її отримання;
  • запропоновано різні форми звернення громадян (листуванням, за телефоном, отримання скайп-консультацій тощо);
  • удосконалено механізм взаємодії з адвокатами;
  • проводяться спільні виїзні консультації з працівниками Пенсійного фонду та управлінням соцзахисту;
  • на постійній основі проходять правопросвітницькі заходи з найактуальніших тем з метою підвищення рівня правової обізнаності населення.

       У 2016 році безоплатна правова допомога стала ще ближчою до громадян на місцях з відкриттям у сільських районах та малих містах України понад 400 бюро правової допомоги, які стали точками доступу до безоплатної правової допомоги для громадян у віддалених населених пунктах. На території, що обслуговує Бердянський МЦ, а саме Гуляйпільський, Більмацький, Пологівський, Приморський та Чернігівський райони, відкрито 5 бюро правової допомоги, де кожен має можливість отримати правову інформацію та консультації, роз’яснення законодівства, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

       Одним із досягнень Бердянського місцевого центру було відкриття чергових дистанційних пунктів доступу в приміщеннях районних бібліотек в смт. Розівка та с. Андріївка, де було встановлено ноутбуки та налагоджено Skype-зв`язок. Відтепер мешканці селищ можуть отримати фахову правову допомогу через Інтернет. Хочеться зазначити, що це стало можливим завдяки допомозі партнерів – німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), які надали необхідне для цього технічне обладнання в рамках співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.

       Це не виключний перелік досягнень команди Бердянського місцевого центру з надання БВПД. Громадяни, що звернулись до центру правової допомоги, мають право на отримання безоплатної консультації з правових питань та допомогу у складанні непроцесуальних документів. Такий великий обсяг правових послуг є вельми позитивним моментом у роботі центру.

       В переддень дворічного ювілею хочеться навести статистику, яка краще всього  свідчить про досягнення центру. За два роки роботи центром зареєстровано 7096 звернень  громадян, із загальної кількості звернень – 5777 отримали роз’яснення та консультації, 242 осіб було спрямовано до відповідних установ, а послугами адвоката скористалось 1083 особи.

       На сьогоднішній день є позитивна практика у вирішенні цивільних і адміністративних спорів за зверненнями громадян у кількості  52 справи. Наразі Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги співпрацює з 9 адвокатами і це тільки початок. Але найголовнішим є те, що Бердянський центр допоміг вже тисячам людей вирішити їх правові проблеми.

       Команда місцевого центру не зупиняється на досягнутому і завжди буде удосконалюватися та стояти на боці закону. Жоден громадянин не залишиться зі своєю проблемою на одинці поки існує система безоплатної правової допомоги!

       Команда установи системи БПД від усієї душі висловлює вдячність за довіру і розуміння своїм клієнтам, адвокатам, громадським приймальням Української гельсінської спілки з прав людини, юридичним клінікам вищих навчальних закладів та іншим громадським організаціям.

       Двері Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відчинені для усіх громадян, права та законні інтереси яких були порушені.

Ми чекаємо на Вас за адресою: м. Бердянськ, вул.Свободи,115/Богуславського, 8 1й-поверх (будівля санепідемстанції)

часи роботи пн-пт: 8.00 – 17.00 без перерви

телефони: (06153) 4-89-43, 4-89-42, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).