назад
19.08.17

Диканцям розповіли як захистити свої земельні права

gerb dikanskogo rajona

17 серпня 2017 року у с-щі Диканька відбувся черговий виїзд мобільної групи консультування із земельних питань та захисту земельних прав аграріїв. Мобільна група у складі першого заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Миколи Лахижі, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Людмили Григор’євої, фахівців Другого полтавського МЦ та Диканського бюро правової допомоги провели  зустріч з головою районної державної адміністрації, представниками органів місцевого самоврядування, аграрного сектору Диканського району.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо безоплатної передачі земельних ділянок громадянам; можливості отримання  земельної ділянки учасниками АТО; спадкування нерухомого майна; роботи комісії з розгляду скарг на дії чи бездіяльність державного реєстратора; земельних спорів, які вирішуються в судовому порядку; можливості  скористатися послугою СМС-маяк тощо.6

«Оперативний штаб створений з метою сприяння координації дій державних органів у захисті прав агровиробників, посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю, недопущення порушенням земельного законодавства»,  повідомила Людмила Григор’єва.2

Також вона розповіла присутнім про створення та роботу оперативного штабу  захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів та мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

«Робота цих мобільних точок значно  розширить правові можливості громадян щодо захисту своїх земельних прав, адже для того, щоб отримати фахову юридичну консультацію фахівців їм не потрібно їхати до обласного центру. Поспілкуватися фаховими юристами вони можуть саме під час виїздів мобільних груп», – повідомив Микола Лахижа  про правові можливості громадян щодо захисту своїх прав.3

По завершенні зустрічі з представниками місцевої влади та аграріями Микола Лахижа та  Людмила Григор’єва  провели прийом громадян та надали фахові консультації  громадянам у Диканському бюро правової допомоги.

Додатково повідомляємо, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Диканського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: с-ще. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), тел. (05351) 9-73-53.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.