назад
01.03.18

Директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступив на Чернігівському обласному радіо

9876578927 лютого 2018 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко виступив в прямому ефірі програми «Фактор часу» на Чернігівському обласному радіо.

Тема виступу: «Почуваємося, як вдома! – чи можуть сказати так вимушені переселенці на Чернігівщині?»

До розмови також були запрошені: представниця Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, координаторка програми перекваліфікації тимчасово переміщених осіб Катерина Данькова та колишній житель Донбасу, а нині – чернігівець Анатолій Сафронов.

Під час виступу Володимир Бобруйко розповів про найбільш типові питання, з якими звертаються внутрішньо перемішені особи до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та статистичні дані звернень.

Так, найчастіше внутрішньо переміщені особи звертаються з питань стягнення аліментів; порядку спадкування майна, яке знаходиться на окупованій території; розірвання шлюбу; оскарження безпідставного припинення щомісячної адресної допомоги ВПО; порядку встановлення права власності на спадкове майно та ін.

За даними Міністерства соціальної політики України, станом на кінець минулого року, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій в нашій країні складала понад півтора мільйони чоловіків, жінок і дітей. Приблизно третина не поїхали далеко від своєї батьківщини й осіли в неокупованих районах Донецької (трохи більше 500 тис. осіб) і Луганської областей (де на мирній території проживають майже 300 тис. переселенців).

Наступними за популярністю серед переселенців областями, як і раніше, залишається Харківська, де зареєструвалися майже 200 тис. внутрішньо переміщених осіб, а також Київ та Київська область – 175 тис. та 64 тис. відповідно, далі за ними – Дніпропетровщина, де знайшли прихисток 74 тис. людей. На Чернігівщині, у порівнянні з наведеними вище цифрами, тимчасово переміщених осіб не так багато – близько 9 тисяч.

Нагадуємо, що за отриманням правової допомоги звертайтесь до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а,офіс 709, тел: (0462) 77-51-68.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.