назад
16.12.15

Директор Чернігівського місцевого центру здійснив робочий візит до міста Городня Чернігівської області

PC11005815 грудня 2015 року директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко здійснив робочий візит до м. Городня Чернігівської області.
Володимиром Бобруйком були проведені робочі зустрічі: з новопризначеним головою Городнянської районної ради Олександром Левченком, з керуючою справами виконкому Городнянської міської ради Іриною Підлісною, з редактором Городнянської міськрайонної газети Світланою Томаш, з директором Городнянського психоневрологічного інтернату Михайлом Редьковичем, в. о. директора Городнянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Чернігівської обласної ради Світланою Маланчук та з директором Городнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Чернігівської обласної ради Чернігівської області Людмилою Хамайко.

Під час робочої зустрічі з головою Городнянської районної ради Олександром Левченком обговорювались питання подальшої співпраці, проведення спільних заходів, зокрема, організації виїздів мобільного пункту консультування громадян та прийому документів.
Питання, яке було обговорене з керуючою справами виконкому Городнянської міської ради Іриною Підлісною, стосувалось можливості виділення коштів за кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів “Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів”, яке піднімалось під час першого візиту до голови Городнянської міської ради у вересні цього року. Секретар Городнянської підтвердила готовність голови міської ради до винесення питання про затвердження Програми безоплатної правової допомоги населенню на розгляд сесії ради на початку наступного року.
З редактором Городнянської міськрайонної газети Світланою Томаш обговорені питання щодо подальшої співпраці та висловлено подяку за опубліковану в останньому номері газети статтю “Як отримати безоплатного адвоката?”.
За попередньою домовленістю в цій газеті нещодавно було опубліковано .
Під час спілкування з директором Городнянського психоневрологічного інтернату Михайлом Редьковичем було надано інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, звернуто увагу на право осіб, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснено порядок його реалізації, ознайомлено з порядком подання та порядком розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також обговорювались питання особливостей подачі та розгляду звернень від зазначених осіб.
До відома в.о. директора Городнянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Світлани Маланчук та директора Городнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Людмили Хамайко також було доведено інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, звернуто увагу на право дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснено порядок його реалізації, ознайомлено з порядком подання та порядком розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо обговорювались питання особливостей подачі та розгляду звернень від зазначених осіб.
Результатом робочих зустрічей є домовленість з керівниками вищезазначених установ про співпрацю та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
По завершенню робочих зустрічей були залишені буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».PC110060PC110066PC110057