назад
23.12.14

Директор Донецького центру БВПД зустрівся із представником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Донецьк23 грудня у Краматорську директор Донецького центру БВПД Ігор Курільчук провів робочу зустріч із представником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Чарльзом Філпоттом. Метою зустрічі стало обговорення дотримання прав затриманих на території Донецької області.

Ігор Курільчук поінформував представника моніторингової місії ОБСЄ про діяльність Донецького центру БВПД. Було обговорено питання, які стосуються порушення та дотримання прав затриманих у регіоні, зокрема, щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.Ігор Курільчук окреслив порядок інформування центру про випадки затримання осіб у Донецькій області, про категорії осіб, що мають право на отримання такої допомоги відповідно до законодавства України про безоплатну правову допомогу, характер запитів на надання БПД та роботу адвокатів, які продовжують свою діяльність на території регіону.

Також у цей день директор Донецького центру БВПД у Краматорську взяв участь у загальнорегіональній конференції «Перспективи взаємодії влади та громадськості в Донецькі області в нових умовах», організованій Донецькою обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за сприяння Донецької облдержадміністрації та Посольства Німеччини в Україні.

У ході конференції пройшло експертне та громадське обговорення першочергових кроків влади та громадськості зі стабілізації ситуації в регіоні, визначення пріоритетних напрямків удосконалення інформаційної політики, посилення взаємодії влади і громадськості навколо актуальних проблем розвитку регіону.

Участь у конференції взяли голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, Міністр інформаційної політики Юрій Стець, Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, представники загальнонаціональних та місцевих неурядових організацій.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах: