назад

Директор Котовського місцевого центру з надання БВПД звітував на засіданні ВК Подільської міської ради щодо діяльності центру за 2016 рік

zwit Kotovsk 123 лютого 2017 року директор Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мерзляков взяв участь у черговому засіданні виконавчого комітету Подільської міської ради, яка проводилась під головуванням мера Анатолія Іванова, де прозвітував перед присутніми про діяльність центру  у 2016 році.

На засіданні були присутні члени виконкому, депутати, керівники відділів та управлінь міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

Сергій Мерзляков прозвітував перед присутніми про діяльність Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у 2016 році. Для зручності всім членам виконкому були надані інформаційний довідник безоплатної правової допомоги “Становлення та розвиток системи: 2011-2015 роки”, звіт-презентація діяльності Котовського місцевого центру з надання БВПД у 2016 році, а також буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Директор центру розповів про місію безоплатної правової допомоги, яка полягає у захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

zwit Kotovsk 1

zwit Kotovsk 2

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих категорій осіб протягом 2016 року Котовським місцевим центром з надання БВПД створено 59 дистанційних консультативних пункти (ДКП) та здійснено 59 виїздів шляхом утворення мобільних консультаційних пунктів (МКП).

 Ключові кількісні показники діяльності Котовського місцевого центру у 2016 році:

Кількість осіб, які звернулись до МЦ

2840

Кількість наданих правових консультацій та роз’яснень

3545

Кількість прийнятих звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги

452

Кількість надання БВПД адвокатами, які мають на неї право

375

Кількість представництва інтересів у суду працівниками центру

27

 

Кількість створених дистанційних консультативних пунктів (ДКП)

59

Кількість осіб, які звернулись за отриманням консультацій та роз’яснень з правових питань на ДКП

189

Кількість виїздів шляхом утворення мобільних консультативних пунктів  (МКП)

59

Кількість осіб, які звернулись за отриманням консультацій та роз’яснень з правових питань на МКП

177

Кількість осіб, яким надано адресну правову допомогу

5

Розповсюдження інформації про БПД, позитивні приклади надання БПД через ЗМІ.

Всього — 502,

з яких:

в друкованій  пресі – 87;

інтернет-сайтах -218;

ТБ – 19;

сторінка МЦ в ФБ — 171

 

Категорії громадян, яким надано безоплатну вторинну правову допомогу   
Малозабезпечені 328
Особи з інвалідністю 109
Ветерани війни 4


Директор Котовського місцевого центру розповів про плани на цей рік, а також звернув увагу, що 2017 рік направлений на переорієнтацію системи правової допомоги з надання правової допомоги  окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, що є важливою передумовою успіху багатьох реформ, які проводяться в Україні: децентралізації, антикорупційної реформи, реформи правосуддя, а також інклюзивного і сталого економічного зростання, підвищення суспільної безпеки.

Сергій Мерзляков повідомив, що завдяки  внесеним змінам до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які вступили в дію з 05 січня 2017 року, значно розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу — це особи, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів (станом на 01.01.17р. для працездатних — 3200 грн., непрацездатних –  2494 грн.), внутрішньо переміщені особи або особи, які претендують на статус ВПО, а також ветерани війни (учасники бойових дій та які претендують на отримання статусу УБД, у тому числі учасники АТО, інваліди та учасники сімей загиблих у воєнних діях, конфліктах та АТО).

Директор центру звернувся до міського голови Анатолія Іванова, членів виконкому, з пропозицією прийняття цільової Програми розвитку безоплатної правової допомоги м. Подільська, обгрунтувавши необхідність фінансування широкої правопросвітницької кампанії для громадян.

———————————————————————-

 Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

 Адреса: вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а, м. Подільськ, Одеська область, Україна, 66300

 Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.gov.ua

 Скайп: legalaid_kotovsk 

 Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.