назад
27.03.17

Директор Регіонального центру відвідав з робочим візитом Гребінківське бюро правової допомоги

DSC 0095

23 березня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий відвідав з робочим візитом Гребінківське бюро правової допомоги.

З роботою та станом матеріально-технічного забезпечення бюро правової допомоги ознайомилися також заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло, заступник керівника апарату-керуюча справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради Оксана Черкас, голова Гребінківської районної державної адміністрації Віталій Роспопов, голова Гребінківської районної ради Валерій Зінченко, міський голова м. Гребінка Віталій Колісніченко та представники ЗМІ. 

 

Керівник Гребінківського бюро Вікторія Маковецька розповіла про роботу бюро з моменту його створення у вересні 2016 року, а також про те, які питання найбільш хвилюють мешканців Гребінківської громади. Зокрема, це питання спадкового, сімейного, житлового законодавства та соціального захисту.

«Фахівцями бюро здійснюється активна робота у напрямі поглиблення співпраці із представниками місцевої влади, установами, організаціями району, постійно проводяться виїзди на місця задля забезпечення правовою допомогою жителів віддалених сіл, що значно економить і кошти, і час мешканців відповідних громад», – зазначила керівник бюро.

«Кущові семінари для представників органів місцевого самоврядування Полтавської області, які постійно проводяться Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області дають можливість підвищувати рівень правової обізнаності громад, спілкуватися з пересічними громадянами, керівництвом району та налагодити більш тісну співпрацю між усіма партнерськими сторонами у наданні правової допомоги та правопросвітництва », –  розповів Олександр Черчатий.

DSC 0078

Артем Россоха, керівник Лубенського місцевого центру з надання БВПД, відділом якого є Гребінківське бюро, у свою чергу, висловив вдячність керівництву місцевої влади за підтримку бюро під час проведення правопросвітницької діяльності, спільних виїзних прийомів, здійснення публікацій, що сприяє забезпеченню  доступу жителів територіальної громади до якісних правових послуг. 

«Люди обізнані з наявністю такої важливої у районі структури, яка є дієвим механізмом захисту прав громадян, тож, незважаючи на час, коли б я не завітав до бюро, там завжди є клієнти, які звертаються до фахівців бюро за вирішенням нагальних правових питань,» – зазначив голова  Гребінківської державної адміністрації Віталій Роспопов.

DSC 0089

Керівники місцевої влади висловили підтримку фахівцям Гребінківського бюро правової допомоги як у вирішенні питань щодо поліпшення умов у бюро, так і виділення коштів на реалізацію основних заходів Програми правової освіти Гребінківського району.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги та аби скористатися доступом до електронних сервісів Мін”юсту громадяни можуть звернутися до Гребінківського бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гребінка, пров. Спортивна, 11,  тел. (05359) 2-11-94.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.