назад

Директор Регіонального центру взяла участь у робочій зустрічі «Діяльність комунікаційних комітетів: досягнення, виклики та плани на майбутнє»

komitet 1.11.5Сьогодні, 01 листопада 2018 року, відбулася робоча зустріч з обміну досвідом для членів регіональних комітетів з питань комунікації Одеської та Івано-Франківської областей, а також членів робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя. Зустріч організована в межах українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

У заході прийняли участь директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков, голова Вищого суду провінції Альберта Мері Моро, голова Одеського апеляційного господарського суду Наталья Богацька, голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман та інші.

komitet 1.11.1

komitet 1.11.2

Під час зустрічі директор Регіонального центру Світлана Клішина виступила з презентацією звіту діяльності Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області.

Вона розповіла, що Комітет створено 04 грудня 2017 року при Раді адвокатів Одеської області за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи. До його складу увійшли представники ради адвокатів Одеської області, системи БПД, Теруправління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Одеської обласної ради, прокуратури Одеської області, ГТУЮ в Одеській області та інші. Основними завданнями комітету є:

  • Створення комунікаційних алгоритмів для вирішення актуальних питань в системі правосуддя
  • Розробка стратегії комунікації з громадськістю для підвищення рівня довіри до системи правосуддя
  • Посилення правової спроможності громади Одеського регіону

komitet 1.11.5

komitet 1.11.6

komitet 1.11.4

Як зазначила Світлана Клішина, результатами роботи Комітету стала розробка проекту «Суд присяжних», комплексний аналіз проблем, пов’язаних з участю перекладачів на всіх стадіях процесу, ведення процесу розробки єдиного регіонального реєстру перекладачів.

В майбутньому планується розробити стандарти (правила) комунікацій, базового освітнього курсу з права для школярів за участю всіх представників системи правосуддя та формування мережі партнерів – громадських організацій для реалізації завдань Комітету.

Нагадаємо, що Міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області Комітет реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.