назад
03.03.18

Директор Регіонального центру взяв участь у складі конкурсної комісії по розгляду молодіжних проектів

020320181

2 березня 2018 року у Полтавській міськраді відбулось засідання конкурсної комісії по розгляду спільних заходів міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту та дитячих, молодіжних громадських організацій, їх спілок, Студентської ради Полтави, органів студентського самоврядування вишів І-ІV рівня акредитації. Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у полтавській області Олександр Черчатий увійшов до складу конкурсної комісії щодо розгляду проектів.

Конкурс проектів спільних заходів був започатковани в 2011 році управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту та реалізується на виконання міської комплексної програми «Молодь Полтави» на 2016-2020 роки. Цього року на участь у конкурсі було представлено 10 проектів: 6 заявок були подані від громадських організацій, 4 – від органів студентського самоврядування вишів.020320182

Переможці конкурсу визначалися за наступними критеріями:

– актуальність проблематики та доцільність використання бюджетних коштів;

– відповідність мети проекту заходу очікуваним результатам;

– кваліфікація виконавців проекту заходу;

– ефективність проекту заходу;

– залучення додаткових коштів та їх частка у загальній вартості проекту заходу;

– наявність чіткого плану і механізму розв’язання існуючих проблем та досвід щодо їх розв’язання.

За результатами захисту робіт, конкурсною комісією визначено 9 проектів-переможців та обсяги бюджетного фінансування на їх реалізацію у сумі 100 000 грн:

Назва проекту Назва громадської організації Обсяг бюджетного фінансування (грн.)
1. Хакатон «Чистий диплом» як сприяти академічній доброчесності та запобігти корупції в освіті Студентське самоврядування Полтавського юридичного коледжу 3 000 грн.
2. «Усвідомлений вибір професії – запорука майбутнього успіху» БО «Світло надії» 3 000 грн.
3. Національно-патріотичний захід «Козацькими стежками до сучасних перемог» Полтавська обласна дитяча громадська організація «Військово-спортивний центр «Воїн» 35 000 грн.
4. Школа модераторів Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays у місті Полтава Полтавська філія Суспільної служби України 5 100 грн.
5. Шоу-конкурс «Нафтова королева-2018» Студентська рада Полтавського   коледжу нафти і газу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка 4 700   грн.
6. «Здорові ми – здорова Україна» Волонтерський загін «Єдність» ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» 5 000 грн.
7. «Youth volunteer campus» – твій волонтерський корпус Волонтерський загін «Єдність» ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» 27 000 грн.
8. «Чисто Так_школа!» ГО «Суспільний проект «Еколтава» 7 000 грн.
9. Щорічний міжнародний брейкданс фестиваль «Полтавська битва 1709» Полтавська міська організація творчої молоді «Коло тебе» 10 200 грн.
       

«Дуже приємно відвідувати подібні заходи, адже можна спостерігати за діяльністю активної, креативної молоді міста Полтави, небайдужої до життя та розвитку рідного міста. Для нашої структури, яка здійснює діяльність не лише у напрямі надання якісної правової допомоги населенню, а й реалізує правопросвітницьку функцію  інформуючи громадян про їх права, обов’язки, механізми захисту своїх прав, зокрема і шляхом звернення до Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги важливим є залучення до цієї роботи активних та ініціативних партнерів та бачити інтерес молоді і до підвищення рівня правової освіти, тому пропонуємо залучатися до спільної роботи щодо підвищення рівня правових знань полтавців», – резюмував Олександр Черчатий.020320183

Начальниця Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Олена Ромас, в свою чергу, побажала успіхів громадським організаціям та органам студентського самоврядування у реалізації творчих ініціатив і запланованих проектів та запросила дитячі, молодіжні громадські організації, їх спілки, органи студентського самоврядування вищих навчальних закладів м. Полтава брати участь у конкурсах.

Нагадуємо, Полтавська міська рада та Управління сім”ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації об’єднали зусилля щодо проведення спільної роботи задля розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги та проведення спільної право просвітницької роботи задля підвищення рівня правової освіти мешканців полтавської громади.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (цілодобово). Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.