назад

Директор Регіонального центру взяв участь в обговоренні питань щодо правової освіти населення

titul    30 березня відбулося засідання Закарпатської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Участь в обговоренні актуальних питань взяв і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Попадинець.

    Під час засідання обговорювали підсумки діяльності районних (міських) міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення у 2015 році, стан правороз’яснювальної роботи з питань реформування органів юстиції у сфері державної реєстрації речових прав та бізнесу, запровадження онлайн-сервісів для населення, а також діяльність Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в напрямку правоосвітньої діяльності.

    Так, Василь Юрійович Попадинець розповів учасникам засідання, що згідно з Планом реформування органів юстиції, а також відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року, з 1 липня запрацюють бюро правової допомоги, утворені на базі усіх районних та міських управлінь юстиції Закарпаття.

    Основна місія бюро правової допомоги – посилення правової спроможності громад. У новостворених бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу – первинну (юридичні роз’яснення та консультації) та вторинну (адвоката за рахунок держави для соціально незахищених верств населення). Таку роботу уже проводять у місцевих центрах, які на Закарпатті знаходяться в УжгородіМукачеві та Хусті. Але бюро будуть створені у кожному районі, що значно розширить доступ громадян до правової допомоги. Крім того, тут же, у бюро, закарпатці, які не мають доступу до Інтернету, зможуть скористатися перевагами згадуваних онлайн-послуг – працівник бюро допоможе отримати ту чи іншу довідку, подати заяву тощо.

narada01