назад
08.04.16

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області взяла участь у навчанні слідчих

P1030256     У п’ятницю, 8 квітня, у актовому залі Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області відбувся семінар-навчання з особовим складом слідчих підрозділів регіону. У заході взяли участь представники Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області, обласної прокуратури, Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, обласного бюро судово-медичних експертиз, галузевих служб ГУНП в Хмельницькій області.

     Під час семінару з слідчими обговорили низку проблемних питань, які виникають при взаємодії з різними ланками правоохоронних структур — прокуратурою, судами, бюро судово-медичної експертизи, а також із захисниками.

     Про особливості співпраці слідства із адвокатами, яких залучають до надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла директор Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна. Вона акцентувала увагу слідчих на необхідності дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1363 “Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою” і підкреслила важливість виконання Меморандуму про співпрацю між Міністерством юстиції та Національною поліцією, який було підписано 12 лютого 2016 року.

     З-поміж інших питань, на яких зупинилася директор Регіонального центру, вимоги до оформлення постанови про залучення захисника для здійснення захисту особи у кримінальному провадженні; процедура призначення захисника свідкам і потерпілим у кримінальних провадженнях; підстави відмови адвоката від здійснення захисту і підстави відмови підозрюваного від захисника, коли участь захисника у справі є обов’язковою.

     Окрім того, Наталія Стьопіна розповіла учасникам заходу про створення у Хмельницькій області 17 бюро правової допомоги, які розпочнуть роботу уже 1 липня цього року, тавідкритий конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та заступників начальників бюро правової допомоги.

     “Нам дуже важливо залучити до участі у відборі якомога більше гідних претендентів, тому будемо вдячні за поширення цієї інформації серед зацікавлених осіб”, — зазначила очільниця центру. 

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/08_1{/gallery}