назад
06.09.16

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області відвідав Миргородське бюро правової допомоги

Vizit ChЗ 01 вересня 2016 року в місті Миргороді розпочало свою роботу Бюро правової допомоги. Установа розташована за адресою: вул. Гоголя, 165. З 09:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю її двері відчинені для відвідувачів — всіх мешканців Миргородської громади, які потребують правових консультацій чи роз’яснень, захисту адвоката чи представництва інтересів в суді, або бажають отримати доступ до електронних сервісів Мінюсту.

 

5 вересня з робочим візитом до Миргородського бюро правової допомоги завітав директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області Олександр Черчатий. Метою поїздки стало ознайомлення з роботою новоствореної установи та проведення зустрічей з керівництвом міста та району.

Під час проведених робочих зустрічей з Миргородським міським головою Сергієм Соломахою та головою Миргородської райдержадміністрації Юрієм Коваленком було обговорено важливий напрямок реформи в структурі Міністерства юстиції — відкриття свого роду “правових хабів” – місць концентрації правової інформації та правових знань задля підвищення правової спроможності місцевої громади, визначення напрямків подальшої співпраці.Vizit Cherch 3Vizit Cherch

Спільно з міським головою Сергієм Соломахою Олександр Черчатий відвідав бюро правової допомоги, поспілкувався з його відвідувачами та працівниками.

“Виконавши перший крок з наближення правової допомоги до людей — відкривши Бюро, ми визначаємо наш наступний крок — забезпечити його якісну роботу, і в цьому ми маємо надію на допомогу наших партнерів в особі органів місцевого самоврядування. В першу чергу, в інформуванні населення про їхні можливості отримувати якісну правову допомогу”, – зазначив Олександр Черчатий.

За його словами саме Миргородське бюро, враховуючи статус курортного міста Всеукраїнського значення, має стати зразковою установою, маючи для цього достатній потенціал та ресурс.