назад

Директор Регіонального центру здійснив низку візитів до бюро правової допомоги

DSCN4143

19 квітня 2017 року у рамках проведення кущового семінару у с-щі Котельва директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий відвідав Котелевське бюро правової допомоги.

У складі делегації також взяли участь заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло, голова Котелевської  районної державної адміністрації Віктор Колос,  в.о. голова Котелевської районної ради Іван Овчаренко та представники ЗМІ.

 Під час візиту гості ознайомилися з роботою та станом матеріально-технічного забезпечення бюро правової допомоги.

 «Представниками бюро здійснено широку роботу щодо налагодження партнерських зв’язків, співпраці з органами місцевого самоврядування. Так, протягом минулого року, і вже в цьому році, проведена робота у напрямі здійснення виїздів до кожної сільської ради району, під час яких представників органів місцевого самоврядування поінформували як про діяльність бюро, громадянам надавали консультації під час діяльності консультаційних пунктів, проводили правопросвітницькі заходи.» -, зазначила керівник бюро Ольга Саєнко.DSCN4127

 Олександр Черчатий зорієнтував діяльність фахівців бюро щодо проведення роботи з прийняття Програм правової освіти не лише на рівні району, а й на рівні сільських рад.

«Для нас дуже важливим є прийняття таких програм правової освіти та допомоги саме у сільських радах та виділення коштів на їх реалізацію, адже це значно спростить доступ до правової допомоги, насамперед під час проведення консультування у режимі скайп-зв’язку, роботи дистанційних пунктів., надання адресної правової допомоги.», –  зауважив Олександр Черчатий. Також очільник РЦ відмітив  якісну роботу бюро з правової допомоги щодо розроблення методичних матеріалів на правову тематику, зокрема, що стосується прав дітей.DSCN4131

«Представників бюро можна побачити у будь-якій установі району, будь-то  дитячий садочок, школа, центр зайнятості чи сільська рада, де вони надають консультації, інформують про права громадян , – відмітив активну роботу бюро Віктор Колос, голова Котелевської РДА. –  А зручне розташування бюро правової допомоги та якісне виконання своєї роботи завжди забезпечує потік громадян, які ідуть за правовою допомогою до цієї установи».DSCN4137

20 квітня 2017 року з метою моніторингу організації роботи бюро правової допомоги  директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий відвідав Зіньківське бюро правової допомоги.

Директор центру ознайомився з умовами роботи фахівців бюро, порядком реєстрації та прийому громадян, станом матеріально-технічного забезпечення відділу та цікавився якістю надання правових послуг.

Разом з тим Олександр Черчатий звернув увагу на посиленні співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування району, проаналізував з працівниками бюро проблемні питання, які виникають у роботі та шляхи їх вирішення.

«Налагодження партнерських зв’язків з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями, засобами масової інформації наразі одне з пріоритетних завдань як місцевих центрів, так і бюро правової допомоги, адже  лише об’єднавши зусилля можна забезпечити належний рівень правових знань громадян та розширити доступ населення до безоплатної правової допомоги», – зауважив керівник Регіонального центру.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги та аби скористатися доступом до електронних сервісів Мін”юсту громадяни можуть звернутися до Котелекського  бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Котельва, вул. Жовтнева, 235, тел. (05350) 22-9-12.

Зіньківське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: (05353) 3-34-74 .

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.