назад

Директорка Регіонального центру Світлана Клішина взяла участь у роботі круглого столу «Роль адвокатури у зміцненні суддівської незалежності»

lviv kl16 січня 2019 року директорка Регіонального центру Світлана Клішина взяла участь у засіданні круглого столу «Роль адвокатури у забезпеченні суддівської незалежності», що проводився у місті Львові Радою суддів України за підтримки українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи».

Учасниками зустрічі стали представники суддівського корпусу та адвокатури Львівської, Івано-Франківської, Одеської та Тернопільської областей.

Канадським досвідом взаємодії адвокатів та суддів ділилися виконавча директорка Юридичної асоціації провінції Манітоба Кріс Денжерфілд та голова Федерального суду Канади, член Ради суддів Канади Пол Кремптон.

Предметом обговорення круглого столу були питання щодо визначення ролі адвокатури у забезпеченні суддівської незалежності та у підтриманні справедливості й ефективності правових процедур. Учасники обговорили спільні проблеми суддів та адвокатів, які існують підчас здійснення правосуддя в Україні.

Послухавши досвід Канади та колег з України, у тому числі регіональний, напрацювали проекти шляхів та заходів для підвищення рівня незалежності.

lviv kl 3

lviv kl 1

lviv kl

lviv kl 2

Довідково:

Для реалізації сприяння розвитку незалежної, підзвітної та ефективної судової системи в Україні, яка користується довірою громадськості, український-канадський Проект «Підтримка судової реформи» співпрацює з усіма органами судового врядування і суддівського самоврядування, зокрема з Радою суддів України, а також з адвокатурою у пілотних областях.

В Одеському регіоні за підтримки Проекту з початку грудня 2017 року працює Комунікаційний комітет системи правосуддя – робоча група, до складу якої входять установи місцевої влади, системи правосуддя і правоохоронних органів Одеського регіону. Організаційну роботу Комітету очолює директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина.