назад
26.06.19

Дискусійний клуб «Правова матриця» об’єднав правників Одеси

DSC 5594У правовому клубі PRAVOKATOR.Одеса відбулася чергова зустріч дискусійного клубу «Правова матриця». Представники суддівського корпусу, адвокатів, прокурорів, наукових організацій обговорили тему окремої процесуальної дії, участь адвоката в окремій процесуальній дії за дорученням центру з надання безоплатної правової допомоги, етичні та процесуальні аспекти. Зустріч ініціював Координаційний центр за підтримки Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що фінансується Урядом Данії.

«На одному дискусійному майданчику ми збираємо представників юридичної професії, які займають протилежні сторони у процесі, а також тих, хто може модерувати цей процес. Це дає можливість обмінятися думками у зручному та відкритому форматі спілкування. Найважливіша ідея «Правової матриці» – можливість бути почутими при обговоренні гострих питань», – розповів про ідею дискусійного клубу директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

DSC 5579

В Одесі проходить вже третій захід у форматі «Правової матриці» – перші дві відбулися у Києві та Харкові. Тож, спільне уявлення про заявлену проблематику планується отримати, зібравши всі думки на загальнонаціональному рівні. 

Учасники зустрічі в Одесі намагалися дійти порозуміння у питанні залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії між представниками судової влади, прокуратури, адвокатами. Під час дискусії виявлено проблеми, які виникають у діяльності системи безоплатної правової допомоги при виконанні постанов та ухвал органу досудового розслідування. Кожен запит на призначення адвоката на окрему процесуальну дію повинен був обґрунтований і не порушувати право особи на справедливий захист.

DSC 5653

Зустріч представників різних професійних спільнот мала на меті краще зрозуміти логіку та механізм дій інших учасників судового процесу. Відкритий діалог допоміг обговорити розбіжності у трактуванні цієї норми законодавства та поділитися наявними проблемами.

«У нас сьогодні присутні всі учасники системи правосуддя – судді, адвокати, прокурори, представники системи БПД, науковці. Все це розташовує до продуктивного діалогу, який приведе нас до отримання результату», – зазначила директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина.

Захід відбувся за підтримки Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що фінансується Урядом Данії. Представниця проекту Сюзанна Мнацаканян зазначила, що проект підтримки судової реформи працює в Україні вже 7 років, і за цей час завдяки такому партнерству можна побачити позитивні результати.

DSC 5595


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube