назад

Дистанційні та мобільні пункти консультування на Закарпатті покращують доступ громадян до безоплатної правової допомоги

punktu    З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги, у Закарпатській області діють дистанційні та мобільні консультативні пункти, в яких краяни можуть скористатися своїм правом, гарантованим їм державою, на безоплатну правову допомогу.
Розвиток мережі мобільних та дистанційних консультативних пунктів має на меті розширення доступу до безоплатної правової допомоги навіть у віддалених населених пунктах краю.

    Під час роботи таких пунктів мешканці віддалених сіл області, яким досить складно доїхати в місто, де розташований місцевий центр з надання БВПД, можуть отримати правову консультацію, а в разі потреби – скористатися послугами адвоката для представництва своїх інтересів та складання документів процесуального характеру.
Наразі в області функціонує 21 дистанційний пункт консультування на базі Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також регулярно діють мобільні (виїзні) консультування громадян.

Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Ужгородського МЦ БВПД

1. Для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО):
– на базі комунального закладу Закарпатської обласної ради «Обласний госпіталь ветеранів війни», (м. Ужгород, вул. Толстого, 13, тел.: (0312) 61-57 49);
Працівники Ужгородського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян кожний другий вівторок місяця з 14.30 до 16.00.
2. Для внутрішньо- переміщений осіб:
• на базі ГО «Закарпаття – Донбас» (м. Ужгород, пл. Народна, 5, кімната,16, тел. (0312) 61-40-28).
Дистанційний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Ужгородського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби (не менше одного разу на місяць);
3. Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах
• на базі Обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (м. Перечин, вул. Червоноармійська, 26, тел.: (0245) 2-34-86),
• на базі служби у справах дітей Великоберезнянської РДА (смт. Великий Березний, вул. Шевченка, 27, тел.: (03135) 2-22-42);
    Дистанційний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Ужгородського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби ( не менше одного разу на місяць);
4) Для інших категорій осіб:
• на базі Ужгородського міського центру зайнятості ( м. Ужгород, вул. Новака, 45, тел.:(0312) 64-98-00);
• на базі Великоберезнянського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУ юстиції в Закарпатській області (смт. Великий Березний, вул. Шевченка, 12, тел.: (03135) 2-21-08;
• на базі офісу з надання адміністративних послуг Невицької сільської ради (с. Невицьке Ужгородського району, вул. Садова, 128, тел.: (03127) 3-16-44
(третя середа місяця)
• в режимі скайп-зв’язку (мережа програми «Бібліоміст»).
    Дистанційні пункти працюють в режимі телефонного дзвінка. Працівники Ужгородського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби ( не менше одного разу на місяць). В режимі скайп-зв’язку дистанційний пункт працює щоп’ятниці.

    Мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Ужгородського МЦ БВПД (виїзні прийоми громадян):
• на базі сільських, селищних, міської рад Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського районів (2 рази на місяць), відповідно до квартального плану роботи Ужгородського МЦ БВПД;
• для інвалідів, одиноких пристарілих громадян, людей з особливими потребами на базі Ужгородського міського, Великоберезнянського, Перечинського та Ужгородського районних територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян (один раз на місяць).

    Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
1. Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах:
• на базі ССД Хустської, Рахівської, Тячівської, Міжгірської, Виноградівської РДА; Хустського, Тячівського, Виноградівського, Міжгірського районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді (м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 21; м. Рахів, вул. Миру, 1; м. Тячів, вул. Незалежності, 30; смт. Міжгір’я, вул. Шевченка, 97; м. Виноградів, площа Миру, 3).
Працівники Хустського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби (не менше одного разу на місяць).
2. Для інших категорій осіб:
• на базі Хустського міськрайонного центру зайнятості ( м. Хуст, вул. 900-річчя Хуста, 25);
• на базі ЦНАП Хустської, Рахівської, Тячівської, Міжгірської РДА (м. Хуст, вул. Карпатської Січі, 21; м. Рахів, вул. Миру, 1; м. Тячів, вул. Незалежності, 30; смт. Міжгір’я, вул. Шевченка, 97);
Працівники Хустського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян один раз на місяць (а також у міру виникнення потреби).
Мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги – виїзні прийоми громадян Хустського місцевого центру з НБВПД:
• на базі місцевих рад Хустського, Тячівського, Виноградівського, Рахівського районів, смт. Міжгір’я (2 рази на місяць) відповідно до квартального плану роботи Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;
• для інвалідів, одиноких непрацездатних громадян на базі Хустського, Тячівського, Виноградівського, Міжгірського, Рахівського територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян; Соціального центру «Парасолька»; Виноградівського геріатричного пансіонату.
Працівники Хустського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян один раз на місяць (та у міру виникнення потреби).
для осіб, які перебувають у лікувальних закладах закритого типу на базі Обласної психіатричної лікарні с. Вільшани.
Працівники Хустського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян один раз на місяць (та у міру виникнення потреби).

Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Мукачівського МЦ БВПД:

1. Для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО):
• на базі Мукачівського військового госпіталя (м. Мукачево, вул. Я.Мудрого, 81? тел. (095)9150311;
Працівники Мукачівського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян кожну другу середу місяця. Прийом проводиться з 16.00 до 17.00.
2. Для інших категорій осіб:
• на базі Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О.Духновича (м.Мукачево, вул. Духновича, №1 тел. (050)5442251.
Працівники Мукачівського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян кожний перший вівторок місяця з 16.00 до 17.00 годин, а також постійно в режимі телефонного дзвінка.
3. Українське товариство сліпих
• на базі Мукачівське УВП УТОС (м.Мукачево, вул. Свалявська, 2а, тел. 0313136487.
Дистанційний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Мукачівського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби (не менше одного разу на квартал);

Мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги Мукачівського МЦ БВПД (виїзні прийоми громадян):
• на базі сільських, селищних міських та районних рад Мукачівського, Свалявського, Іршавського, Воловецького, Берегівського районів (2 рази на місяць) відповідно до квартального плану роботи Мукачівського МЦ БВПД.