назад
05.08.19

Дистанційний пункт у Звенигородці надає консультації

31 липня 2019 у Звенигородській центральній районній бібліотеці імені Юхима Кримського працював дистанційний консультаційний пункт. Прийом громадян проводила головний спеціаліст Звенигородського бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дзюба Л.В.
До дистанційного пункту звернулася громадянка з питанням щодо виконання постанови Звенигородського районного суду Черкаської області про визнання неправомірною бездіяльність Управління пенсійного фонду України в Звенигородському районі та зобов’язання УПФ в Звенигородському районі Черкаської області здійснити перерахунок та виплатити на користь клієнтки пенсію з підвищенням її розміру як дитині війни на 30% мінімальної пенсії за віком, визначеної ч.1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та згідно ст.6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»  виплатити на користь клієнтки підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком.
Клієнтці надане роз’яснення щодо виконання постанови суду відповідно до Порядку погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2014 р. № 440. З метою виконання рішення суду до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області необхідно надіслати заяву про виконання рішення із зазначенням: реквізитів банківського рахунка  із зазначенням назви банку, його МФО, коду згідно з ЄДРПОУ, номера рахунка (поточний, транзитний, картковий), прізвища, імені, по батькові власника рахунка, на який слід перерахувати кошти; місця реєстрації (проживання); номерів засобу зв’язку.
До заяви додаються:

  • оригінал (дублікат) виконавчого документа або рішення суду (належним чином завірена його копія);
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);
  • копія паспорта громадянина України;
  • документи, що підтверджують повноваження представника, оформлені відповідно до вимог законодавства (у разі залучення).

Для отримання повідомлень, у заяві може зазначатися адреса електронної пошти.
У разі подання органу державної виконавчої служби виконавчого документа заявник додає до нього копію судового рішення (за наявності).
У разі зміни способу і порядку виконання рішення, зміни стягувача за судовим рішенням на його спадкоємця (правонаступника) до виконавчого документа або рішення суду заявник додає відповідну ухвалу суду.
У разі зміни даних (у тому числі зміни реквізитів банківського рахунка, на який слід перерахувати кошти) або внесення змін до документів, що подані попередньо, заявник повідомляє про це органу державної виконавчої служби.
Клієнтці роз’яснено, що за наявності всіх необхідних перелічених документів працівники бюро допоможуть скласти заяву до УДВС.