назад

Екскурсія для юних правників: як юристи допомагають вирішувати проблеми громадян

Під час візиту школярів до Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги керівник центру Володимир Бузиль розповів, як юристам вдається вирішувати щоденні правові проблеми громадян, та поділився цікавими історіями з досвіду роботи.

У понеділок, 3 червня, в Шепетівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели екскурсію для десятикласників Шепетівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням основ економіки і правознавства.

Директор місцевого центру Володимир Бузиль ознайомив школярів із основними засадами функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також з роботою місцевого центру, зокрема розповів про послуги, що їх можуть отримати особи, які звернуться до центру.

Крім того, учні дізналися про масштабний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізовує Міністерство юстиції України в партнерстві з системою безоплатної правової допомоги.

Найцікавішою частиною екскурсії стала бесіда про те, як юристи центру допомагають вирішувати правові проблеми громадян. Підлітки уважно слухали нестандартні історії, з якими клієнти зверталися до центру. Юристи ділилися з молоддю досвідом у вирішенні складних ситуацій, а учні жваво обговорювали почуте та пропонували власні ідеї, щоб владнати проблеми.