назад
05.01.18

Фахівчиня місцевого центру домоглася в суді збільшення розміру аліментів на утримання дитини

alimenty     Юристка Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Глазунова, домігшись збільшення розміру аліментів, відновила порушені права дитини.

     До Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка Ш., яка потребувала правової допомоги в складанні позовної заяви про збільшення розміру аліментів, які стягуються з колишнього чоловіка на утримання дитини, і зміну способу їх стягнення.

     Головна спеціалістка відділу представництва Ольга Глазунова, яку призначили в місцевому центрі для представництва та захисту інтересів клієнтки в суді (довіреність № 69 від 03.10.2017 р.), підготувала відповідний позов, а також пояснення від імені клієнтки.

     Під час судового розгляду було встановлено, що колишній чоловік сплачував заявниці аліменти в розмірі від 200 до 500 гривень на місяць, що порушувало права дитини на гарантований законом мінімум забезпечення, на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про охорону дитинства» батьки несуть відповідальність за створення умов, необхідних для всебічного розвитку дитини, відповідно до законів України.

     Представник відповідача в суді заперечував проти задоволення позову.

     Взявши до уваги наведені представницею позивачки аргументи, суд змінив спосіб стягнення аліментів на дитину, визначений рішенням Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 21 лютого 2003 року, а також ухвалив стягувати на користь позивачки  аліменти на утримання дитини в розмірі 888 грн 50 коп. щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

     Рішення Хмельницького міськрайонного суду від 14 листопада 2017 року набрало законної сили. 

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.