назад

Фахівчиня системи БПД Житомирщини допомогла донці встановити опіку над матір’ю

З віком батьки можуть потребувати не лише підтримки дітей, а й інколи постійного догляду та опіки. Фахівчиня Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Бистрицька допомогла клієнтці у справі щодо встановлення опіки над матір’ю і визнати її недієздатною.

До Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД звернулась Надія Романова (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) з метою встановлення опіки над матір’ю, яка на даний час проживає з нею. Жінка пояснила, що її матір Валентина Сербіна (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) є інвалідом І групи загального захворювання та страждає на виражену деменцію.
Під час надання безоплатної правової допомоги клієнтці було складено позовну заяву та здійснено представництво інтересів у суді. На обґрунтування позову представник позивача Марія Бистрицька вказала, що заявниця є донькою Валентини Сербіної, котра через хворобу, не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Зазначені обставини стверджуються висновком судово-психіатричного експерта.
Судом встановлено, що 27.03.2019 року до суду надійшло подання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради як органу опіки та піклування про призначення Надії Романової опікуном над Валентиною сербіною, в разі визнання її судом недієздатною.
У судовому засіданні Надія Романова та її представниця Марія Бистрицька заяву та подання підтримали, просили задовольнити.
Завдяки якісному наданню безоплатної вторинної правової допомоги фахівчинею Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД Марією Бистрицькою Новоград-Волинський міськрайонний суд ухвалив заяву Надії Романової про визнання особи недієздатною та подання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради як органу опіки та піклування про призначення опікуном – задовольнити.