назад
25.01.18

Фахівець Благовіщенського бюро правової допомоги допомогла клієнтці реалізувати своє право на отримання пенсії

02Начальник Благовіщенського бюро правової допомоги Наталя Радоуцька надала правову допомогу клієнтці при оформленні на пенсію за вислугою років, підготувавши документи по справі щодо встановлення факту її родинних відносин.
9 серпня 2017 року, до Благовіщенського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка В. з проханням надати їй правову допомогу у справі щодо встановлення факту родинних відносин, необхідних для оформлення на пенсію.
Наступного дня, для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнці В., наказом від 10 серпня 2017 року № 103-пб, Голованівським місцевим центром з надання БВПД було призначено начальника Благовіщенського бюро правової допомоги Наталю Радоуцьку.
 Вивчивши матеріали справи, фахівець бюро з’ясувала, що клієнтка В. досягла пенсійного віку, у зв’язку з чим звернулась Благовіщенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України із заявою про призначення їй пенсії за віком. Однак, реалізувати своє право на пенсію вона не змогла, оскільки для отримання пенсії громадянці В. потрібно зарахувати до її стажу роботи час догляду за малолітньою дитиною, а саме сином заявниці, до досягнення ним трирічного віку. Син заявниці має свідоцтво про народження на румунській мові, та при перекладі з румунської на українську мову свідоцтва про народження, у написанні прізвища дитини була допущена помилка, яку і виявили працівники Благовіщенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України при перевірці документів заявниці.
Проаналізувавши обставини справи та вивчивши всі документи, Наталя Радоуцька  підготувала заяву про встановлення факту родинних відносин між громадянкою В. та її сином.
Внести виправлення у актовий запис про народження сина клієнтка не мала змоги, оскільки це потрібно робити в іншій країні. Але фахівець бюро в позовній заяві керувалася тим, що інші анкетні данні матері та батька у свідоцтві про народження сина співпадають, крім того, батьком її сина вказаний саме чоловік клієнтки, що також підтверджується копією свідоцтва про одруження.
Дослідивши матеріали справи, 27 вересня 2017 року, Ульяновський районний суд дійшов до висновку про задоволення вимог заявника в повному обсязі. Після надходження копії рішення суду до Благовіщенського об’єднаного управління Пенсійного фонду, клієнтці було призначено пенсію за віком.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 103/7
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.