назад

Фахівець Котелевського бюро правової допомоги захистив право дитини на належне утримання

1 2964 650x410

27 серпня 2018 року до Котелевського бюро правової допомоги за здійсненням представництва інтересів в суді звернулася громадянка І. щодо зміни розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини, так як змінився матеріальний стан батька дитини. Того ж дня  Першим полтавським місцевим центром з надання БВПД видано наказ про уповноваження працівника Котелевське бюро правової допомоги Миколу Убийсобаку на надання безоплатної вторинної правової допомоги особі.

Після  підготовчої роботи,працівником бюро складено і направлено до Котелевського районного суду Полтавської області, відповідно до вимог Цивільного процесуального кодексу України, позовну заяву про зміну розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини. Вобґрунтуванні позовних вимог зазначено, що на даний час з  відповідача стягуються аліменти на користь І. на утримання неповнолітньої дитини – сина О., 26.04.2013 року народження, в твердій грошовій сумі у розмірі 500 (п’ятсот) грн.. 00 коп. щомісячно до досягнення дитиною повноліття.

Відповідно до чинного законодавства розмір аліментів, визначених за рішенням суду, може бути згодом зменшений або збільшений за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни їхнього матеріального або сімейного стану. На даний час змінився матеріальний стан відповідача у зв’язку з тим, що він має стійкий заробіток, а громадянка І. перебуває в відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку. Позивач не має самостійного заробітку і вважає, що з врахуванням рівня інфляції аліменти в розмірі 500 грн. щомісячно не є достатньою сумою для повноцінного забезпечення потреб їх спільної з відповідачем дитини.

Відповідач надав відзив на позовну заяву, та зазначив, що сам перебуває в скрутному матеріальному становищі, має незадовільний стан здоров’я (страждає вегето-судинною дистонією), а його дружина від другого шлюбу народила дитину – дочку А., 09.11.2018 року народження, та прохав в задоволенні позовних вимог відмовити.

18грудня 2018 року рішенням Котелевського районного суду Полтавської області суд позовні вимоги задовольнив частково, збільшивши розмір аліментів на користь клієнтки бюро на утримання неповнолітньої дитини з 500 грн. щомісячно до 1/6 частини всіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Котелевському бюро правової допомоги за адресою: смт. Котельва, вул. Полтавський шлях, 235 а, з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (05350)22 9 12

Додатково повідомляємо, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Котелевського бюро правової допомоги, яке  працює за адресою: с-ще. Котельва, вул. Полтавський шлях, 235, тел. (05350) 22-9-12.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи  бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером  системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні