назад
12.01.17

Фахівець місцевого центру допоміг скасувати адміністративний протокол щодо порушення Правил дорожнього руху

BPD21 листопада 2016 року до Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся житель смт. Сосниця, що має фізичні обмеження з дитинства, з метою оскарження адміністративного протоколу щодо порушення Правил дорожнього руху та накладення на нього адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Чоловік повідомив, що 18 листопада 2016 року під час керування власним автомобілем, він був зупинений старшим інспектором Сосницького відділу поліції, який повідомив, що так як водій перебуває за кермом з не пристебнутим ременем безпеки, ним порушено пункт 2.3 Правил дорожнього руху.
Вислухавши чоловіка та ознайомившись з пред’явленими документами, спеціалістами місцевого центру було прийняте рішення щодо сприяння у відновленні законних прав власними силами.
Так, начальником відділу представництва Менського місцевого центру Романом Драгуном було підготовлено позовну заяву до Сосницького районного суду Чернігівської області та здійснено представництво інтересів клієнта в суді.
В судовому засіданні, що відбулося 11 січня 2017 року, було встановлено, що постанова по справі про адміністративне правопорушення, складена старшим інспектором відділу поліції, є незаконною та необґрунтованою. Адже, відповідно до п.п. в п. 2.3. Правил дорожнього руху в населених пунктах дозволяється не пристібатися водіям-інвалідам.
Суд, врахувавши подані матеріали та пояснення представника позивача, задовольнив позовні вимоги, скасувавши постанову про адміністративне правопорушення. Постанова по даній справі є остаточною і оскарженню не підлягає.
Нагадуємо, що отримати консультацію та захистити свої права можливо звернувшись до Менського місцевого центру з надання БВПД з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 18-00 без перерви за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, 9, тел. 3-30-01.