назад
12.12.17

Фахівець Новоукраїнського бюро правової допомоги допомогла неповнолітній клієнтці реалізувати своє право на шлюб

06Начальник Новоукраїнського бюро  правової допомоги Кристина Познаховська надала допомогу клієнтці у справі про отримання права на шлюб шляхом зниження шлюбного віку.
1 червня 2017 року, до Новоукраїнського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка Т. з проханням надати правову допомогу у справі щодо зниження шлюбного віку та надання права на шлюб її неповнолітній підопічній.
Наступного дня, Голованівським місцевим центром з надання БВПД наказом від 2.06.2017 року № 59-пб, для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнтці Т. було призначено начальника відділу Новоукраїнського бюро правової допомоги Кристину Познаховську.
Вивчивши матеріали справи, фахівець Новоукраїнського бюро правової допомоги з’ясувала, що у клієнтки виникли складнощі з реалізацією права на реєстрацію шлюбу для її підопічної, неповнолітньої В., яка 19 травня 2017 року, народила доньку, та мала намір укласти шлюб з батьком її дитини, але на той час не досягла віку 18 років, який дає право на реєстрацію шлюбу. Батько дитини також підтвердив факт вільного волевиявлення одруження з неповнолітньою В.
Проаналізувавши всі обставини справи, Кристина Познаховська  підготувала заяву про надання громадянці В. права на шлюб.
Відповідно до ст.ст.22, 23 СК України, право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку, який встановлено для жінок і чоловіків – 18 років, тобто на день реєстрації шлюбу ці особи мають досягти встановленого віку. Оскільки, лише при досягненні даного віку, особи мають право на шлюб. Але за заявою особи, яка досягла 16 років за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо встановлено, що це відповідає її інтересам.
29.09.2017 року, Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області дійшов висновку про доцільність надання права на шлюб неповнолітній В., оскільки це відповідає інтересам заявниці та дитини.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул.Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.