назад

Фахівець Павлоградського місцевого центру допомогла клієнтці встановити факт належності трудової книжки

Centr BVPD 0На початку 2017 року до Павлоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка М* яка потребувала допомоги для виправлення помилки у трудовій книжці. За словами клієнтки, запис в її трудовій не відповідає фактичним даним, а саме: на першій сторінці невірно зазначено її прізвище. Вказана помилка є суттєвою перешкодою в призначенні та нарахуванні пенсії за віком, тому громадянка вимушена була звернутися до суду.

Наказом № 49 від 23 січня 2017 р. про уповноваження працівника відділу представництва Павлоградського місцевого центру з надання БВПД для надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянці М* призначили Інгу Сумарокову.

20 лютого 2017 року правник після вивчення всіх обставин справи, склала та подала від імені клієнтки до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області заяву «Про встановлення факту, що має юридичне значення». В обґрунтування заявлених вимог Інга Сумарокова послалась на п. 6 ч.1 ст.256 ЦПК України відповідно до якого  суди розглядають справи про встановлення фактів належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої зазначені в документі та не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або паспорті. Як докази до суду надали копії паспорту клієнтки, свідоцтва про народження, витяги з Державного реєстру актів цивільного стану, копії свідоцтва про одруження та про розірвання шлюбу клієнтки. Також Інга Сумарокова зазначила, що  встановлення факту належності правовстановлюючого документу має для заявника юридичне значення, оскільки вона зможе реалізувати своє право на отримання пенсії за віком.

У результаті, 1 березня 2017 року, суд, керуючись п.6 ч.1ст. 256 та ст.ст.15, 30, 62, 212 ЦПК України, заяву громадянки М* про встановлення факту, що має юридичне значення, задовольнив.

За детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Павлоградського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Павлоград, вул. Полтавська, 129 (офіс 308, 310, 318), конт. тел. (05632) 6-00-20; 6-00-22.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/03/23{/gallery}