назад
06.09.18

Фахівець системи БПД провів заняття з протидії шкільному булінгу

14 вересня в Херсонській академії неперервної освіти менеджер з якості Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Максим Магда в рамках курсів підвищення кваліфікації провів заняття з практичними психологами та соціальними працівниками закладів освіти області на тему протидії шкільному булінгу.

Максим Магда нагадав присутнім, що шкільний булінг – це загальний термін, яким означають образи та цькування, що виникають у навчальному закладі, може проявлятися у різних формах – від психологічного тиску до фізичного насильства.

2

«За дослідженнями ЮНІСЕФ, з фактами шкільного булінгу в Україні стикаються 67% дітей у віці від 11 до 17 років, – зауважив правник, – у той же час комплексний дієвий законодавчий механізм, спрямований на протидію цьому явищу, в нашій державі, на жаль, поки відсутній».

3

Учасники заходу обговорили цілий ряд важливих питань, зокрема, які бувають види булінгу, хто входить до «зони ризику», як виявити, що дитина страждає від цього явища і як їй допомогти. Особливу увагу звернули на різні види відповідальності за певні форми булінгу як щодо кривдників, так і їхніх батьків.

Окремим блоком Максим Магда розповів про систему безоплатної правової допомоги – які види правової допомоги існують, хто має на неї право і куди слід звертатися для її отримання.

Було приємно дізнатися, що велика кількість присутніх не лише обізнана про функціонування нашої мережі, а й неодноразово співпрацювала з працівниками місцевих центрів і бюро, у тому числі для надання допомоги учням шкіл та інших освітніх закладів.