назад
17.01.17

Фахівець Третього дніпропетровського центру з надання БВПД провів семінар-тренінг для відвідувачів дитячої бібліотеки

311 січня 2017 року, для відвідувачів та працівників Дніпропетровської обласної дитячої бібліотеки, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Третього дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Едуард Абашія провів лекцію-семінар на теми: “Правова відповідальність батьків”, “Проблема насильства в сім’ї та шляхи її вирішення”.

 У ході лекції-семінару фахівець роз’яснив присутнім такі обов’язки батьків, як виховання дитини у дусі поваги до прав і свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. «Батьки також зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, – зазначив спеціаліст, – її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти та вищої освіти, а ще мають поважати дитину та готувати її до самостійного життя».

Окрім того, Едуард Абашія ознайомив батьків з нормативно-правовими документами, що регулюють їх права та обов’язки і на прикладах з життя людей роз’яснив їх практичне застосування. Під час інформаційного заходу співробітник центру акцентував увагу на Законах України, зокрема “Конституції України”, “Про охорону дитинства”, “Про попередження насильства в сім’ї”, “Сімейному кодексі України”, “Кодексі України про Адміністративні правопорушення”, “Кримінальному кодексі України” та “Цивільному кодексі України”.   

Також Едуард Абашія підкреслив, що поширення проявів насильства в сім’ї не лише руйнує гармонію і злагоду в родині та спричиняють сімейне неблагополуччя, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Насильницькі дії з боку членів власної родини завдають більш серйозну психологічну та фізичну шкоду, ніж аналогічні дії з боку сторонніх осіб. Вони порушують основний принцип життєдіяльності родини — безпечне та комфортне існування будь-якого її члена. Фахівець центру зазначив, що діти, які виростають в сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.    

По завершенні семінару головний спеціаліст відділу правопросвітництва взаємодії з суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Едуард Абашія відповів на усі запитання присутніх, які стосувалися в тому числі прав та обов’язків батьків і дітей.

Нагадаємо, що Третій дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, буд. 90. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.

Контактний телефон: (056) 749-60-04; +38 (098) 044-29-95; +38 (099) 760-86-80; електронна пошта: dnipro3.dnipro@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро в усіх регіонах України: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2017/01/17{/gallery}