назад

Фахівець відділу представництва допоміг жінці з особливими потребами вирішити справу в порядку окремого провадження

sud 2До Першого львівського місцевого центру з надання БВПД звернулась громадянка Є. з особливими потребами. Вона розповіла, що її батько став збуджений, метушливий, неконтактний, не пам’ятає своєї адреси, дати народження та своїх дітей, також дезорієнтований в часі та просторі.

Згідно з медичною випискою карти хворого у її батька виражений психоорганічний синдром із явищами альцгеймерського гену. Внаслідок вищезазначеної хвороби він не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, у зв’язку з чим клієнтка вирішила визнати батька недієздатним.

Отримавши довіреність, працівник відділу представництва Першого львівського місцевого центру з надання БВПД зустрілась з клієнткою і пояснила їй, що дане питання вирішується в судовому порядку шляхом подання відповідної заяви в порядку окремого провадження.

Представник склала заяву, в якій повно та всебічно обгрунтувала заявлені вимоги, відповідно до вимог чинного законодавства (ст.39 ЦК України; ст.ст. 236-241 ЦПК України).

Відтак, рішенням Залізничного районну суду м. Львова заяву задоволено та визнано батька громадянки Є. недієздатним.

За детальною інформацією звертайтесь у Перший львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71; конт.тел.(032) 237-08-09.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).