назад

Фахівець відділу представництва допомогла пенсіонерці вирішити справу у суді

sudДо Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги звернулась малозабезпечена громадянка Лідія. Вона розповіла, що в її квартирі, яка належить їй на праві приватної власності, прописаний колишній власник квартири, який згідно договору купівлі-продажу зобов’язувався виписатися, однак цього не зробив.

За словами жінки, факт реєстрації в будинку осіб, які фактично там не проживають стало підставою для відмови їй в субсидії. Громадянка проживає одна, отримує лише пенсію, тому відмова у призначенні субсидії значно вплинула на її матеріальне становище.

Отримавши довіреність, начальник відділу представництва Юлія Смолинець зустрілась з клієнткою та пояснила, що дане питання вирішується в судовому порядку шляхом подання відповідної заяви в порядку позовного провадження.

Представник склала позовну заяву, в якій повно та всебічно обгрунтувала заявлені вимоги. До позовної заяви були долучені акти фактично проживання, складені ЛКП, копія договору купівлі-продажу та довідка про склад сім’ї.

Оцінюючи зібрані докази в їх сукупності та керуючись статтями 71, 72 Житлового кодексу України суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню. Рішенням суду позовну заяву задоволено в повному обсязі. Відповідача визнано таким, що втратив право користування житловим приміщенням.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Першому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71; конт.тел.(032) 237-08-09.

Регіональний центр з надання БВПД у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).