назад

Фахівці Бердичівського місцевого центру надають правову допомогу учасникам АТО

07.06.2016 - viyskomatІз самого початку свого існування Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги прикладав максимум зусиль, щоб допомагати військовослужбовцям, учасникам АТО та їх родинам. Успішним прикладом є співпраця місцевого центру та Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату Міністерства оборони України.

У зв’язку з тим, що у червні-липні 2016 року підлягають звільненню в запас військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації, актуальним питанням стало надання правової допомоги військовим, що повернулись із зони проведення антитерористичної операції та потребують юридичної допомоги.

Із цією метою 7 липня начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Ольга Сікорська та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Андрій Архіпов у приміщенні військомату провели консультування громадян із питань соціального захисту.

«Проблем безліч і їх треба негайно вирішувати. До цих пір ми стикаємося з фактами, коли гарантовані державою соціальні пільги не надаються, зауважила Ольга Сікорська.Наприклад, маємо багато звернень про те, що статус учасника АТО неправомірно надається тільки після звільнення від військової служби в результаті тяжких поранень.

Також відсутня процедура безкоштовного лікування військових, звільнених із полону. У результаті люди лишаються зі своїми проблемами сам-на-сам».

Провівши аналіз, можна констатувати, що до найболючіших питань відносяться: проїзд; матеріальне забезпечення; харчі; заробітна плата; компенсації відряджень; невикористана відпустка.

Як зазначив військовий комісар Віталій Войтович: «Фахівці місцевого центру вже рік надають безоплатну правову допомогу учасникам АТО та їх родинам. А також за потреби виїжджають на місця дислокації військових для надання консультацій за місцем проходження строкової служби».