назад
31.08.16

Фахівці Бердичівського місцевого центру провели тренінг для співробітників органів місцевого самоврядування

31.08.2016 - trening B26 серпня за ініціативи Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками Попільнянського бюро правової допомоги на базі Попільнянської районної ради для співробітників органів місцевого самоврядування відбувся тренінг на тему: «Удосконалення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо доступу до безоплатної вторинної правової допомоги внутрішньо переміщених осіб».

Директор Бердичівського місцевого центру Дмитро Красовський розповів присутнім про поняття первинної та вторинної правової допомоги, роз’яснив відмінності цих понять, запропонував більш активно використовувати можливості територіальних офісів первинної правової допомоги для вирішення правових питань дітей сиріт, осіб з інвалідністю, учасників АТО та малозабезпечених громадян.

Начальник Попільнянського бюро бюро правової допомоги Юрій Харчук більш детально зупинився на понятті вторинної безоплатної правової допомоги, її об’єктах і суб’єктах, структурі та завданнях бюро правової допомоги, механізмі реалізації своїх повноважень.

Присутніх цікавили порядок звернення до місцевих центрів тих категорій громадян, що мають право на безоплатну правову допомогу.
«Належна реалізація положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» – довга та копітка праця. Я впевнений, що ми не одноразово ще зустрінемся з вами для обговорення питань, які при цьому виникатимуть», – підводячи підсумки тренінгу, зазначив Дмитро Красовський.

Коло порушених під час зустрічі питань та роль, яку починає відігравати безоплатна вторинна правова допомога у вітчизняному судочинстві, наштовхнули керівництво району та місцевого центру на думку провести у майбутньому навчальні семінари для соціальних працівників.