назад

Фахівці Бердичівського місцевого центру роз`яснюють дітям їх права та обов’язки

20.03.2017 - ditu 2З метою розповсюдження інформаційно-консультаційних матеріалів у сфері захисту прав, свобод, законних інтересів громадян, правопросвітницької роботи серед населення, профілактики правопорушень та запобігання злочинності серед неповнолітніх, фахівці Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели ряд правоосвітніх лекцій для учнів на тему: «Права та обов’язки дітей. Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська провела зустріч із учнями 8-го класу загальноосвітньої школи № 5 на базі міської бібліотеки.

Під час зустрічі фахівець центру правової допомоги розповіла учням про професію юриста, вказавши плюси та мінуси професії, у яких установах може працювати юрист, якими якостями він повинен володіти, а також назвала найавторитетніші учбові заклади у яких можна здобути цю професію. Окремо зупинилася на становленні системи БПД, діяльності місцевих центрів та бюро правової допомоги.

20.03.2017 - ditu 1

Заступник начальника Чуднівського бюро Інна Циганок провела правоосвітній захід для учнів старших класів в с. Тютюнники Чуднівського району на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх». Під час зустрічі фахівець розповіла присутнім, що до адміністративної відповідальності можуть бути притягнуті особи, яким на день вчинення правопорушення виповнилося 16 років.

«До неповнолітніх осіб віком 16-18 років, які скоїли адміністративні проступки, можуть бути застосовані заходи, передбачені чинним законодавством. Заходи впливу мають виховний характер і можуть бути застосовані до неповнолітніх осіб, якщо орган адміністративної юрисдикції дійде висновку, що виправлення правопорушника можливе без застосування до нього суворішого адміністративного стягнення», – наголосила під час лекції фахівець Чуднівського бюро правової допомоги.

Урок правових знань в Андрушівській загальноосвітній школі № 2 на тему: «Конституція – основний закон держави» провів головний спеціаліст Андрушівського бюро Ярослав Проценко.

«В Україні визнається та діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії», – зазначив фахівець бюро під час зустрічі зі школярами.

Начальник Любарського бюро Олена Зубко провела заняття з учнями 2-го класу Любарської гімназії на тему: «Права та обов’язки дітей». Під час заходу з дітьми провели бесіду та різні дидактичні ігри на правову тематику на тему: «Я маю право на ім’я, громадянство, любов, турботу та освіту». Саме такі заняття допомагають у доступній формі сповістити дітей про можливість скористатися безоплатною правовою допомогою, проінформувати про функції бюро своїх батьків та рідних.

20.03.2017 - ditu 2

Довідково:

Андрушівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77
Любарське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Чуднівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93