назад

Фахівці Бердичівського місцевого центру розкривають переваги легального працевлаштування та застерегають від шахрайства при працевлаштуванні

03.02.2017 - RSZ 3Офіційне працевлаштування, трудова міграція та експлуатація праці  – це те, про що важливо знати людям, які стоять на обліку в центрах зайнятості. Саме з цією метою фахівці Бердичівського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги провели ряд семінарів у районних центрах зайнятості.

У Бердичівському міському центрі зайнятості начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з субєктами надання БППД Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська провела два семінари на теми: «Офіційне працевлаштування. Трудова міграція та легальна зайнятість» та «Торгівля дітьми та експлуатація праці» для осіб, що стоять на обліку.

03.02.2017 - RSZ 1

«Для значної частини насе¬лення України зовнішні трудові міграції стали основним засобом забезпечення прийнятного рівня життя. Серед причин, що зумовлюють їх розвиток – низький рівень оплати праці, недостатня кількість робочих місць і обмеженні можливості працевлаштування, особливо у сільських місцевостях.

Водночас, із міграцією асоціюються негативні наслідки, такі як: нелегальна міграція; використання українського людського потенціалу іншими країнами; уповільнення темпів соціально-економічного розвитку внаслідок відсутності частини працездатного населення в країні», – відмітила Ольга Сікорська.

В Андрушівському районному центрі зайнятості відбувся захід на тему: «Офіційне працевлаштування – мій захист» за участі в.о. начальника Андрушівського бюро Катерини Кривошей. Під час виступу фахівець бюро намагалася розкрити переваги легального працевлаштування та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні.

03.02.2017 - RSZ 3

У Ружинському районному центрі зайнятості головний спеціаліст Ружинського бюро Людмила Бондар проінформувала осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості щодо змін внесених до ЗУ «Про безолатну правову допомогу», якими значно розширено коло осіб, які мають право на таку допомогу, зокрема ВПО, учасники АТО. Також повідомила про суттєве підвищеня порогу малозабезпеченості для отримання доступу до БВПД.

03.02.2017 - RSZ 4

«Також суттєво змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості, що є критерієм для отримання безоплатної вторинної правової допомоги не менше 10 000 000 осіб: по-перше, особа матиме таке право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; по-друге, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер», – розповіла спеціаліст Ружинського бюро правової допомоги.

У Любарському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО з метою прискорення їхнього працевлаштування та всебічного інформування щодо прав та можливостей. На семінар були запрошенні начальник Любарського бюро Олена Зубко, представник Любарського управління праці та соціального захисту населення, військовий комісар районного військового комісаріату та  військовослужбовців, учасники АТО, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості як безробітні.

03.02.2017 - RSZ 2

Для початку начальник Любарського бюро ознайомила присутніх про права та гарантії соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, реалізації права на землю та житло, пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них, про дії незаконно звільнених учасників АТО.

Також розповіла про діяльність Бердичівського місцевого центру, зокрема те, як центр допомагає учасникам бойових дій та з яких питань звертаються найчастіше. «Для бердичівлян, які повертаються додому з передової, залишається актуальною проблема отримання статусу учасника бойових дій, який надає учасникам АТО пільги, а їх сім’ям соціальні гарантії, – зауважила начальник Любарського бюро правової допомоги. – Найчастіше до місцевого центру також звертаються з питаннями, що стосуються організації пільгового перевезення військовослужбовців, надання їм земельних ділянок, поліпшення житлово-комунальних умов та сімейних спорів (аліменти, розлучення), а також щодо соціального захисту сімей загиблих учасників АТО».