назад

Фахівці Бердичівського місцевого центру з надання БВПД відвідали Романівський дитячий будинок-інтернат

26.09.2016 - internat21 вересня начальник відділу правоосвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Сікорська та начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська відвідали Романівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради. Заклад створений для вихованців із глибокою розумовою відсталістю та психічними розладами, які мають складні фізичні вади, не можуть самостійно пересуватись та самообслуговуватись. Усі підопічні інтернату є недієздатними, їх права та інтереси захищають працівники установи.

Фахівці місцевого центру зустрілися з адміністрацією та працівниками інтернату, обговорили питання створення на базі закладу мобільного пункту консультування, під час роботи якого працівники установи та опікуни вихованців зможуть отримати юридичні консультації з питань, що їх турбують. На думку керівництва будинку-інтернату, така практика буде дуже корисною для вихованців інтернату, адже досить часто виникають питання, вирішення яких потребує правових роз’яснень та консультацій.

Ольга Сікорська роз’яснила працівникам різницю між первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою та розповіла про діяльність новоствореного Романівського бюро правової допомоги, про категорії осіб, які мають право на адвоката за рахунок держави. Під час спілкування декілька чоловік з обслуговуючого персоналу будинку-інтернату виявили бажання звернутися до фахівців місцевого центру за консультаціями стосовно перерахунку соціальної допомоги, реєстрації нерухомого майна.