назад

Фахівці безоплатної правової допомоги Львівщини долучились до заходів з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

1 Centr torgivlia18 жовтня, з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, фахівці Перемишлянського бюро правової допомоги Першого львівського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у акції “Хода за свободу”.

До заходу також долучилися фахівці інших державних установ та організацій та представники громадських організацій.

В той же день відбулася інформаційна сесія у Трускавецькій міській філії Львівського обласного центру зайнятості. Захід спільно провели фахівець Трускавецького бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання БВПД Софія Габрівська та фахівець центру зайнятості Наталія Серняк.

Після завершення інформаційної сесії бажаючі отримали індивідуальну юридичну консультацію, яка відбулась в межах мобільного консультативного пункту. Також присутні отримали інформаційні буклети правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

У свою чергу, фахівці Червоноградського місцевого центру з надання БВПД підготували інформаційний буклет про те, що варто знати про запобігання торгівлі людьми.

 Chervonograd torgivlia

Довідково

Сьогодні найбільш повне визначення торгівлі людьми дає ”Протокол з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, який доповнює Конвенцію ООН про боротьбу з транснаціональною організованою злочинністю. Протокол є основним сучасним документом, спрямованим на боротьбу з цим злочином. Він визначає торгівлю людьми як здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховання чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).