назад

Фахівці бюро правової допомоги активно консультують громадян на базі мобільних пунктів

25.01.2017 - konsultuvania 5З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги, місцеві центри та бюро правової допомоги у Житомирській області створили мобільні консультативні пункти, де певні категорії населення можуть дізнатися більше про систему БПД, про категорії громадян, яким надається безоплатна правова допомога, отримати юридичну консультацію. Як працюють працівники бюро на базі створений мобільних пунктів – читайте у статті.

11 січня у Житомирському військовому шпиталі черговий раз проводили консультування військових. Консультативний пункт безоплатної правової допомоги для учасників АТО та членів їх сімей розпочав свою роботу ще восени 2016 року. Юридичні консультації надають фахівці Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Цього разу консультації надавали заступник начальника Коростишівського бюро правової допомоги Олександр Коваль та заступник начальника відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна Вельган.

Під час роботи мобільного пункту фахівці надали п`ять консультацій, які переважно стосувались питань трудового законодавства та соціального забезпечення  військовослужбовців.

25.01.2017 - konsultuvania 4

Наступний виїзний прийом військових відбудеться 8 лютого 2017 року з 10.00 до 13.00 години за адресою: м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 22, приміщення клубу Житомирського військового шпиталю.

18 січня заступник начальника Романівського бюро правової допомоги провела консультування в Романівському районному секторі Управління державної міграційної служби України в Житомирській області на базі відкритого мобільного пункту.

Під час заходу відвідувачів районного сектору проінформовали про категорії осіб, які підпадають під ст.14 Закону України «Про правову допомогу», які правові послуги надає Романівське бюро правової допомоги та Бердичівський місцевий центр, як швидко центр призначить адвоката, а головне, які документи потрібні для звернення аби отримати правову допомогу, а також про можливість отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

25.01.2017 - konsultuvania 3 25.01.2017 - konsultuvania 1

По завершенню консультування відвідувачів районного сектору, заступник начальника, проінформувала працівників установи, що 5 січня 2017 року, Верховна рада України, внесла зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», якими значно розширено коло осіб, які мають право на таку допомогу.

Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.

Адреси мобільних та дистанційних пунктів консультування місцевих центрів з надання БВПД у Житомирській області можете переглянути ТУТ.