назад
21.06.18

Фахівці бюро правової допомоги допомогли клієнту встановити факт смерті його матері на окупованій території

image2106

У квітні 2018 року до відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся   громадянин О., який повідомив, що йому потрібно встановити факт смерті його матері, яка померла на окупованій території.

Працівники Великобагачанського бюро правової допомоги розповіли клієнтові, що у таких випадках відповідно до ст. 317 ЦПК України з заявою про встановлення факту смерті на окупованій території потрібно звернутися до суду.

Юристи повідомили, що відповідно до ст. 293 ЦПК України суд розглядає відповідні питання в окремому провадженні та відповідно до п.1 ст. 315 ЦПК суд розглядає справи про встановлення факту смерті в певний час у разі неможливості державної реєстрації органами реєстрації актів цивільного стану факту смерті.

Після надання громадянином О. всіх необхідних документів, за його письмовим зверненням, було надано безоплатну вторинну правову допомогу, відповідно до наказу Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як особі, яка перебуває під юрисдикцією України, якщо її середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення. Для надання безоплатної вторинної правової допомоги було уповноважено начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларису Шарко. Представниця бюро правової допомоги склала заяву, яку подала до Великобагачанського районного суду Полтавської області 07 червня 2018 року. Відповідна заява була прийнята до розгляду. В результаті розгляду даної справи було прийнято рішення на користь громадянина О.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Першому полтавському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомогиза адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2 з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Каштанова, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).