назад

Фахівці бюро правової допомоги Івано-Франківщини проводять консультаційно-просвітню роботу із жителями районів

2-аТака робота проводиться у формі адресної правової допомоги, роботи дистанційних пунктів, спільної участі у прийомі громадян керівниками районів та ін. ЇЇ мета – розширити доступ до безоплатної правової допомоги осіб, які не мають можливості звернутися до бюро правової допомоги, проте потребують кваліфікованої юридичної консультації та правового захисту.

Так, 28 лютого 2017 року працівники Рожнятівського бюро правової допомоги надавали адресну правову допомогу жителям села Брошнів, а 2 березня зустрілися із жителями села Сваричів у приміщенні сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Більшість із відвідувачів – ті, у яких середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів суми прожиткового мінімуму, а також осіб з обмеженими фізичними можливостями, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Мешканцям сіл надали консультацію з питань дарування приватизованої земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, порядку складання заповіту, догляду за особою, яка досягла 80-річного віку.

28 лютого в.о. начальника Снятинського бюро правової допомоги Вікторія Лазаренко-Гаїна провела виїзний прийом громадян у стаціонарному відділенні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Снятинського району, де тимчасово або на постійній основі проживають одинокі, непрацездатні громадяни. Під час зустрічі вона консультувала людей з питань соціального забезпечення (надання пільг для інвалідів 2 групи, отримання безкоштовних ліків), цивільного права (особливості укладення договорів довічного утримання та дарування, спадкування за законом), земельного законодавства (виділення земельної частки (паю).

2 березня 2017 року працівники Калуського місцевого центру з надання БВПД взяли участь в особистому прийомі громадян головою Калуської РДА Наталією Бабій. Громадянам, які були на прийомі, роздали інформаційні буклети та повідомили контактні дані, за якими вони можуть звернутися для отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

2 березня 2017 року заступник начальника Долинського бюро правової допомоги Галина Стефанишин провела чергове консультування громадян у дистанційному пункті доступу до безоплатної правової допомоги в приміщенні Долинської центральної районної бібліотеки. У режимі Skype-зв’язку працівник бюро консультувала жителів села Княжолуки. Мешканці зверталися з питаннями оформлення спадщини, оплати праці в умовах гірської місцевості, розподілу майна, оформлення договору купівлі-продажу квартири, пільги для багатодітної сім’ї.

Завдяки різним формам роботи з надання безоплатної правової допомоги, в тому числі інформуванням населення про діяльність місцевих центрів з надання БВПД збільшується кількість відвідувачів бюро правової допомоги, які отримують кваліфіковані відповіді на питання правового характеру.

Графік роботи постійно діючих мобільних консультативних пунктів місцевих центрів можна передивитися тут

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:  office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Місцеві центри з надання БВПД працюють за адресами:

            Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:  frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Калуський місцевий центр з надання БПВД

вул.С. Бандери, 18, м. Калуш.

Телефон: (03472) 6-66-93

Е-mail:  kalush.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Коломийський місцевий центр з надання БВПД

вул. Адама Міцкевича, 2, м. Коломия.

Телефон: (03433) 4-63-76

Е-mail:  kolomyya.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.03.03_консультативно-просвітницька_робота{/gallery}