назад

Фахівці бюро правової допомоги працюють над правовою обізнаністю громадян

17.03.2017 - obiznanist 1З 1 вересня на Житомирщині запрацювало 19 бюро правової допомоги, діяльність яких спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст, сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів.

6 березня працівники Пулинського бюро правової допомоги відвідали Пулинський районний сектор державної міграційної служби України в Житомирській області та районний центр зайнятості, що опікуються внутрішньо переміщеними особами. Під час зустрічі фахівці бюро сповістили про можливість отримати безоплатну правову допомогу, звернувшись до Пулинського бюро правової допомоги за адресою: смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, роз`яснили функції бюро, категорії осіб, які мають на безоплатну вторинну правову допомогу, також домовилися про подальшу співпрацю.

17.03.2017 - obiznanist 6

6 березня працівники Олевського бюро правової допомоги провели правороз`яснювальну лекцію в Територіальному центрі соціального обслуговування в Олевському районі. Фахівець бюро проінформував про діяльність Новоград-Волинського місцевого центру та функції бюро, роз`яснив хто має право на БВПД та як призначається адвокат від держави для захисту інтересів громадян.

17.03.2017 - obiznanist 3

7 березня працівники Олевського бюро провели робочу зустріч із працівниками Управління праці та соціального захисту населення в Олевському районі. Основну увагу під час зустрічі зосередили на проблемних питаннях переселенців та шляхи їх вирішення законодавчо.

17.03.2017 - obiznanist 4

9 березня працівники Олевського бюро правової допомоги відвідали Варварівську загальноосвітню школу Олевського району. Як стверджують працівники бюро, діти – особливо вразлива категорія громадян і їм важливо знати як захистити свої права, відмінність між кримінальними та адміністративними злочинами.

17.03.2017 - obiznanist 5

10 березня головний спеціаліст Народицького бюро Ірина Завацька відвідала Управління праці та соціального захисту населення Народицької РДА. Для початку фахівець бюро розповіла про становлення системи БПД, утворення та діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Згодом перейшла до головної мети візиту – сповістити про діяльність Народицького бюро правової допомоги.

17.03.2017 - obiznanist 2

«Якщо Ви побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Ви маєте право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; забезпечення захисту особи від обвинувачення; надання вторинної правової допомоги; доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України», – наголосила Ірина Завацька.

13 березня начальник Черняхівського бюро Дарина Павлова провела інтерактивне заняття для учнів Зороківського козацького ліцею Черняхівського району. Саме такі заняття допомагають у доступній формі сповістити дітей про можливість скористатися безоплатною правовою допомогою, проінформувати про функції бюро своїх батьків та рідних.

17.03.2017 - obiznanist 1

Начальник Черняхівського бюро не оминула поза уваги й педагогічний колектив закладу. Зокрема, розповіла про становлення системи БПД в Україні, функції бюро, акцентувала увагу на наданні безоплатної вторинної правової допомоги дітям-сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах; дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Довідково:

Олевське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Олевськ, Володимирівська, 5, тел.: (04135) 2-40-37.

Пулинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, тел.: (04131) 3-12-19.

Народицьке бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.:(04140) 2-16-41.

Черняхівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38.