назад

Фахівці бюро Сарненського МЦ: знання своїх прав дитиною — ключ до їх реалізації в майбутньому

1

Про те, які права мають діти, де вони закріпленні та як можна їх реалізувати інформували фахівці бюро правової допомоги Сарненського МЦ під час проведення своїх правопросвітницьких заходів.


Зокрема, заступник начальника Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Швець долучилась до районного фестивалю дитячої книги “На веселій вулиці”, організованого Дубровицькою централізованою системою публічно-шкільних бібліотек. Вона проінформувала, дітей, які завітали на захід, про права неповнолітніх та Конвенцію ООН з прав дитини, яка їх закріплює.

 2

До того ж, про можливості, які гарантовані державою, діти дізнались і з розмальовок: “Права дитини (в малюнках)”. А під час вуличного інформування батьки довідалися про інформаційну кампанію “Відповідальне батьківство”.

 3

В свою чергу, заступник начальника Березнівського бюро правової допомоги Юлія Пахальчук провела правопросвітницькі заходи з учнями середніх загальноосвітніх шкіл. Так, для школярів 8 класів Березнівської гімназії імені Миколи Буховича проведений урок правових знань на тему: «Отримання паспортного документа вперше». А серед учнів 8 класів Зірненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – правопросвітницький захід на тему: «Оформлення першого паспорту у формі ID-картки».

4

До того ж, Юлією Пахальчук у Березнівській централізованій районній бібліотеці провела виховну годину для дітей на тему: “Знай свої права дитино!”.

5

А для того, щоб маленькі громадяни нашої держави не забували про свої права по закінченню усіх вищезгаданих заходів дітям роздано Паспорти прав дитини.

6