назад
01.11.17

Фахівці Другого дніпровського місцевого центру надали адресну правову допомогу в геріатричному пансіонаті

viber image325 жовтня 2017 року до фахівців Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зателефонувала пенсіонерка Зоя Іванівна, яка потребувала правової допомоги. Звернення стосувалося визнання права власності в судовому порядку, де жінка являється відповідачем. Оскільки пенсіонерка перебуває на утриманні в дніпропетровському геріатричному пансіонаті і фізично не має змоги приїхати до центру, правники здійснили виїзд до пансіонату.

Суть справи полягала у визнанні права власності на спадкове майно, а саме житлового будинку, який належав покійному чоловіку громадянки. Фахівці Центру пояснили Зої Іванівні, що відповідно до ч. 1 ст. 1298 Цивільного кодексу України свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення шести місяців із часу відкриття спадщини, тому спір про спадкування може бути вирішено лише після закінчення цього строку. Якщо спадкоємець не прийняв спадщину, його вимоги про визнання права власності на спадкове майно не підлягають задоволенню судом. Прийняття спадщини спадкоємцем, який звертається з вимогою про визнання права власності на спадкове майно, має встановлюватись належними доказами: копіями документів із спадкової справи, якщо така справа заводилася нотаріусом, довідками з житлово-експлуатаційних організацій, сільських, селищних рад за місцем проживання спадкодавця. Зважаючи на отриману інформацію Зоя Іванівна написала звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та надала всі необхідні документи.

Необхідні контактні дані для подальшого зв’язку з Другим дніпровським центром з надання БВПД також отримали співробітники геріатричного пансіонату та громадяни, які перебувають в ньому на утриманні.

До відома. На державному утриманні в геріатричному пансіонаті перебувають люди, які досягли пенсійного віку. А також громадяни з обмеженими фізичними можливостями (першої і другої групи інвалідності) старші 18 років, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та які не мають родичів, зобов’язаних їх утримувати за законом. Надання адресної правової допомоги дає змогу всім отримати юридичні консультації, незалежно від своїх фізичних можливостей та місця проживання.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Всеукраїнська телефонна гаряча лінія системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213-103 — працює цілодобово та безкоштовно.

{gallery}news/2017/11/2{/gallery}