назад
18.12.17

Фахівці Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у Міжнародному форумі

25436260 553965348291236 237134455 nНа початку грудня у м. Дніпро відбувся потужний Міжнародний форум «Політика попередження та протидії гендерному насильству в Україні: імплементація міжнародних стандартів та проблеми суспільного сприйняття». Захід пройшов у рамках Міжнародної правозахисної акції «16 днів проти насильства» та Всеукраїнського тижня права.

Участь у ньому взяли представники Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, провідні вітчизняні вчені, народні депутати, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, радниця з гендерних питань Спеціальної  моніторингової місії ОБСЄ в Україні Іввет Лангенхуізен, представники Дніпропетровської ОДА та Дніпровської обласної ради, співробітники Фонду ООН, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, а також політики, юристи-практики, представники громадських об’єднань.

На Міжнародному форумі було актуалізовано проблему боротьби з гендерно обумовленою дискримінацією та насильством в Україні через імплементацію та реалізацію європейських стандартів попередження та протидії таким явищам. Фахівці обмінялися досвідом з європейськими та міжнародними організаціями у сфері захисту прав людини, забезпечення всебічного розвитку особи, справедливого і гуманного ставлення до неї. Також на заході було представлено проект по боротьбі з домашнім насильством «ПОЛІНА», Навчально-наукову лабораторію дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні та на Дніпропетровщині зокрема, розповіли присутнім фахівці Другого дніпровського центру з надання БВПД. Усі бажаючи також мали змогу отримати контактну та іншу інформацію, пов’язану з діяльністю системи БПД. Загалом форум видався дуже насиченим, цікавим, інформативним та змістовним.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.

Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.Телефони та адреси інших центрів та бюро по Україні можна дізнатись за телефоном гарячої лінії 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2017/12/07{/gallery}