назад

Фахівці Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД провели семінар для гвардійців-учасників АТО

2Днями, у рамках Всеукраїнського тижня права, фахівці Другого криворізького МЦ з надання БВПД провели семінар для військовослужбовців-учасників АТО Національної гвардії України 3011 військової частини «Найбільш актуальні проблемні питання з соціального забезпечення та захисту прав учасників АТО та бойових дій, і шляхи їх вирішення».

За словами полковника Андрія Артемчука, заступника командира частини, захід відбувся дуже вчасно, адже буквально через дві доби гвардійці, що стали його слухачами, відправляються виконувати свій службовий обов’язок у зону АТО.

На зустріч з фахівцями місцевого центру зібралося понад 60 військовослужбовців. Почався семінар з короткого знайомства с роботою системи безоплатної правової допомоги, її функціями й мережею точок доступу до БПД, налагодженою у Кривому Розі. Після чого начальник відділу правової інформації та консультації Другого криворізького місцевого центру Дмитро Панченко детально розповів про встановлені державою соціальні пільги для учасників АТО, про найпоширеніші проблеми й питання, з якими учасники бойових дій звертаються до центрів з надання БВПД. Наголосив фахівець і на найбільш важливих моментах, на які треба акцентувати увагу майбутньому бійцю для того, щоб у подальшому не виникало проблем з отриманням соціальних допомоги та оформлення пільг, які надає держава.

У підсумку зустрічі всі присутні отримали інформаційні буклети та пам’ятки для учасників АТО, а Дмитро Панченко відповів на всі запитання, які виникли у ході бесіди в гвардійців та надав кілька юридичних консультацій в індивідуальному порядку. По завершенню семінару гвардійці щиро подякували фахівцям за таку важливу й дуже вчасно надану інформацію та кваліфіковані правові роз’яснення.

Другий криворізький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою:м. Кривий Ріг, пр-т Дзержинського, 1А. Телефон центру:097 139 88 57.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

1