назад

Фахівці Херсонщини вивчатимуть закономірності судової практики у сфері захисту прав ВПО

Про спільну роботу, яка покращить доступ внутрішньо переміщених осіб до безоплатної правової допомоги, судові практики у сфері захисту прав ВПО та обмін досвідом говорили під час робочої зустрічі  представники ГО «Десяте квітня»: Ольга Ткаченко (керівниця проекту «Десяте квітня»), Ельвіра Зейтуллаєва (правовий аналітик)  та Анна Найдьонова (юристка громадської організації) з керівництвом  Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області – директоркою Мариною Єлисєєвою та її заступницею Оленою Іпатенко.Сторони узгодили план спільних навчальних та правопросвітницьких заходів, тематику семінарів для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги Херсонської області.

Як зазначила Марина Єлисєєва, зустріч відбулась в рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на Півдні України» та підписаного 4 червня 2018 року Меморандуму про співробітництво між Регіональним центром з надання БВПД у Херсонській області та ГО «Десяте квітня».

Результатом робочої зустрічі стали домовленості щодо проведення 19 вересня на базі Регіонального центру воркшопу на тему: «Відновлення судового та виконавчого провадження ВПО» для фахівців системи БПД Херсонської області, які мають досвід надання правової допомоги  цій категорії осіб.

Довідка. ГО «Десяте квітня» є партнером Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та надає правову допомогу внутрішньо переміщеним особам при тісному співробітництві з державними установами України, іншими українськими, іноземними та міжнародними організаціями.